- Jeg tenkte bare «fader heller, nå har vi fått til noe»

Nicolai Cleve Broch om lovordene fra utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I «Frikjent», TV 2s store dramasatsning neste år, spiller Nicolai Cleve Broch (39) en forretningsmann som vender tilbake til bygda etter at han som 18-åring ble mistenkt og siktet, men senere frikjent for drapet på sin kjæreste.

Serien, som er inspirert av Birgitte Tengs-saken, har allerede fått lovord fra USA.

Det anerkjente nettstedet The Hollywood Reporter har nemlig gitt dramaet en strålende omtale, ved å blant annet liste «Frikjent» som en av ti serier å se opp for neste år.

- Utrolig stas Hovedrolleinnhaver Broch har fått med seg oppmerksomheten fra utlandet. Til Dagbladet forteller skuespilleren at han i utgangspunktet ikke forsto omfanget.

- Først tok jeg det litt rolig, for jeg trodde det var basert på promoarbeid. Men så skjønte jeg at det var basert på de to første episodene, og da ble jeg veldig stolt. Det er bare utrolig stas, forteller han.

TV 2 har investert mye penger i serien, og mange timers arbeid er lagt ned. Broch synes det er deilig å vite at «Frikjent» har falt i smak allerede før premieren i Norge.

- Jeg tenkte bare «fader heller, nå har vi fått til noe».

Å spille en mann som konstant kjemper for å gjenvinne tilitt, har vært utfordrende, forklarer 39-åringen.

- Mye av kjernen til karakteren ligger jo i at han føler han skuffet alle. Moren sin, broren sin, alle vennene sine. Og han drives av det hele veien, det å bli den helten eller store mannen som han aldri var.

«Frikjent» har premiere på TV 2 rundt februar/mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer