Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenkte bare: «Hva ville Richard Branson gjort?»

Kaare Skevik jr. har skaffet seg rettighetene til Virgin-gründerens bøker.

OVERSETTES: Richards Bransons bøker om lederskap skal nå oversettes til norsk. Først ut er boka «Screw It, Lets Do It». Branson står bak Virgin-imperiet som blant annet består av plateselskap, flyselskap og forlag. Foto: Reuters/Scanpix
OVERSETTES: Richards Bransons bøker om lederskap skal nå oversettes til norsk. Først ut er boka «Screw It, Lets Do It». Branson står bak Virgin-imperiet som blant annet består av plateselskap, flyselskap og forlag. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg tenkte bare: «Hva ville Richard Branson gjort?».

Kaare Skevik jr., tidligere trommis i bandet Prudence, har fulgt Virgin-gründeren i mange år. Han er svært fascinert av Bransons forretningsteft og lederegenskaper.

- Han har alltid imponert meg. Han var ikke gammel da han starta platesleskap, og klarte å få Mike Oldfield som sin første signering, forteller Skevik.

Da Skevik som frilansjournalist jobba med en artikkel om Branson til bladet Ledernytt, oppdaget han til sin store overraskelse at ingen av Bransons åtte bøker om ledelse har blitt gitt ut på norsk. Det var da Skevik spurte seg selv om hva Branson selv ville ha gjort.

22 land - Han ville umiddelbart sett at her er det en forretningsmulighet, forteller Skevik.

Bransons imperium består av over 360 forskjellige bedrifter, deriblant plateselskap, butikkkjede, flyselskap og forlag.

Virgin vet ikke hvor mange bøker Branson har solgt, men det skal være snakk om mellom fem og ti millioner bøker i 22 land.

SKAFFET RETTIGHETENE: Frilansjournalist og tidligere Prudence-trommis Kaare Skevik jr.
Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
SKAFFET RETTIGHETENE: Frilansjournalist og tidligere Prudence-trommis Kaare Skevik jr. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer

- Det var et skudd i blinde da jeg sendte inn forespørsel. Etter en time fikk jeg et automatisk svar om at Branson ikke hadde tid til å svare på alle forespørselene han fikk, men to timer senere fikk jeg tilbakemelding om at de likte ideen, sier Skevik.

3000 bøker Skevik eier et lite forlag sammen med Ledernytts leder og eier, Imran Jamil, og de to har nå fått rettighetene til Bransons bok «Screw It, Lets Do It». De har også opsjon på de øvrige bøkene.

«Screw it, lets do it» skal oversettes av Morten Jørgensen, en gammel venn av Skevik og frontfigur i 80-tallsbandet Lumbago, som Skevik var manager for. Førsteopplaget er på 3000 eksemplarer.

- For å få rettighetene måtte vi betale et forskudd på royalties for 3000 bøker. Det kostet oss om lag 40.000 kroner, forteller Skevik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media