Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg tenkte: «Jeg må ikke drukne, jeg må ikke drukne»

Silje Nergaard og familien holdt på å drukne under tsunamien i thailand for ti år siden. Likevel feiret de jul i fjor på en seilbåt utenfor Colombia.

OVERLEVDE TSUNAMIEN: Silje Nergaard, ektemannen Heine Totland og barna Erle og Karla var på drømmeferien de egentlig ikke hadde råd til i Thailand for ti år siden. Siden den gang har de ikke vært tilbake. - Jeg har alltid vært redd havet, sier hun, men familien, som også har fått en familieforøkelse, tilbrakte likevel jul på en seglbåt i Colombia. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OVERLEVDE TSUNAMIEN: Silje Nergaard, ektemannen Heine Totland og barna Erle og Karla var på drømmeferien de egentlig ikke hadde råd til i Thailand for ti år siden. Siden den gang har de ikke vært tilbake. - Jeg har alltid vært redd havet, sier hun, men familien, som også har fått en familieforøkelse, tilbrakte likevel jul på en seglbåt i Colombia. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Silje Nergaards (48) mann, Heine Totland (44), drømmer fortsatt om det som skjedde. Dattera Erle (17), som da var sju år gammel, mener hun husker alt. Datteren Karla (11) var bare 18 måneder gammel.

Nergaard selv husker også det meste, men akkurat hvordan hun klarte å komme seg opp av vannet etter å ha blitt dratt ned i det flere ganger, det husker hun ikke. 

- Jeg husker jeg tenkte: Nå er jeg i noe ekstremt. Jeg må ikke drukne, jeg må ikke drukne, sier hun til Dagbladet.

- Ingen følelse av tid

Den kjente jazzmusikeren sitter på en kafé i Oslo og forteller om det som skjedde for ti år siden.

Familien var i Thailand på ferie, sammen med Nergaards søster og hennes familie, i tillegg til flere musikervenner. Ekteparet Totland/Nergaard byttet på å stå opp tidlig for å ta seg av datteren Karla, og denne morgenen var det Heines tur.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?