Norske tilstander:

- Jeg tilbrakte annenhver helg på Romsås når pappa ikke var i fengsel

Hvordan livet til de på utsida skal fungere, burde ikke forventes å være en jobb de skal gjøre alene, skriver Lisbeth Mangen.

NORSKE TILSTANDER: Jeg er barn og søster av en innsatt. Datter av foreldre med ingen, eller lav utdannelse. Samlet inntekt har aldri vært i nærheten av landsgjennomsnittet, og de sosiale utfordringene i områdene jeg har vokst opp har vært mange, skriver Lisbeth Mangen i dagens Ideer-serie av Norske tilstander. Foto: Tom Stalsberg
NORSKE TILSTANDER: Jeg er barn og søster av en innsatt. Datter av foreldre med ingen, eller lav utdannelse. Samlet inntekt har aldri vært i nærheten av landsgjennomsnittet, og de sosiale utfordringene i områdene jeg har vokst opp har vært mange, skriver Lisbeth Mangen i dagens Ideer-serie av Norske tilstander. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For snart fem år siden satt jeg på restaurant med en venninne. Vi hadde nettopp blitt kjent, og samtalen hadde kommet dit hen at det passet seg å fortelle litt om min egen bakgrunn. «Jeg kommer fra Oslo. Er oppvokst på Sagene og tilbrakte annenhver helg på Romsås når pappa ikke var i fengsel.»

«I fengsel?»

«Ja.»

«Du bare sier det rett ut du».

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer