Norske tilstander:

- Jeg tilbrakte annenhver helg på Romsås når pappa ikke var i fengsel

Hvordan livet til de på utsida skal fungere, burde ikke forventes å være en jobb de skal gjøre alene, skriver Lisbeth Mangen.

NORSKE TILSTANDER: Jeg er barn og søster av en innsatt. Datter av foreldre med ingen, eller lav utdannelse. Samlet inntekt har aldri vært i nærheten av landsgjennomsnittet, og de sosiale utfordringene i områdene jeg har vokst opp har vært mange, skriver Lisbeth Mangen i dagens Ideer-serie av Norske tilstander. Foto: Tom Stalsberg
NORSKE TILSTANDER: Jeg er barn og søster av en innsatt. Datter av foreldre med ingen, eller lav utdannelse. Samlet inntekt har aldri vært i nærheten av landsgjennomsnittet, og de sosiale utfordringene i områdene jeg har vokst opp har vært mange, skriver Lisbeth Mangen i dagens Ideer-serie av Norske tilstander. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For snart fem år siden satt jeg på restaurant med en venninne. Vi hadde nettopp blitt kjent, og samtalen hadde kommet dit hen at det passet seg å fortelle litt om min egen bakgrunn. «Jeg kommer fra Oslo. Er oppvokst på Sagene og tilbrakte annenhver helg på Romsås når pappa ikke var i fengsel.»

«I fengsel?»

«Ja.»

«Du bare sier det rett ut du».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer