Facebook og Napalmjenta:

- Jeg tilga ham personlig - og omfavnet ham

Napalmjenta Kim Puch har møtt mannen som sto bak bombeangrepet. 

NAPALMJENTA: Kim Phuc er den lille, nakne jenta på bildet fra 1972. Nå bor hun i Kanada og driver en veldedig stiftelse for å hjelpe krigsskadde barn. Hun har skrevet forordet i en ny norsk bok om Vietman der hun forteller om livet etter den fatale dagen i 1972,  da napalmbomben slo ned i Trang Bang. Foto: NTB Scanpix
NAPALMJENTA: Kim Phuc er den lille, nakne jenta på bildet fra 1972. Nå bor hun i Kanada og driver en veldedig stiftelse for å hjelpe krigsskadde barn. Hun har skrevet forordet i en ny norsk bok om Vietman der hun forteller om livet etter den fatale dagen i 1972,  da napalmbomben slo ned i Trang Bang. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Facebook har dummet seg ut. Deres handlemåte lar seg ikke forsvare på noen måte, selv om de har prøvd aldri så mye. De har en voldsom makt, denne gangen har de brukt makta feil, sier forfatter Einar Kr. Holtet (72).

Han snakker om hvordan Facebook har håndtert delingen av det ikoniske bildet fra Vietnam. Det av Kim Phuc, den lille, nakne jenta som løper fra napalmbombene i Vietnam i 1972. Selv har han akkurat kommet ut med boka «Verdens tøffeste folk», der han tar for seg Vietnams historie, og menneskene som bor der.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer