- Jeg trenger hjelp

Danko Jones synger om vanskelige damer.

(Dagbladet.no): - Alle sangene er basert på faktiske hendelser. Jeg kan ikke skrive om det jeg ikke kjenner til. Vi har sanger om alle faser i et forhold: Du ser henne, du vil bli kjent med henne, du liker henne, dere blir forelsket, dere går ut, og til slutt vokser dere fra hverandre og dere slår opp, sier Danko Jones.

Han er frontfigur i et band med låttitler som «Baby Hates Me», «Don\'t Fall In Love» og «Heartbreak\'s A Blessing». Det er naturlig å spørre om hvor alt dette kommer fra. Danko selv synes spørsmålet er dumt:

- Hva annet skal vi synge om? Jeg er forbløffet over at vi alltid får spørsmål om hvorfor vi synger om damer. Er det noe annet vi som band kan synge om? Rock n roll er slang for knulling. Vi gjør ikke noe nytt. Det er mange band som synger om damer, men jeg opplever ikke at de får halvparten så mange spørsmål om det som vi gjør, sier Danko Jones.

- Tekstene mine har alt til felles med Usher, Outcast, Sam Cooke, Bon Scott, og Robert Plant sine tekster.

Den nyeste platen, «Sleep Is The Enemy» har fått terningkast fem av Dagbladets anmelder. Det er et album som er like hardt som tidligere, men med litt mer melodi:

- Låtene har blitt mer melodiøse uten at det har vært bevisst. Men det var i bakhodet da vi begynte å skrive låtene. Vi ville at de skulle være litt mer fengende men fortsatt harde. Det er det tunge og fengende som gjør Danko Jones til det bandet vi er, sier Danko.

Bandet har fått den litt uheldige merkelappen «norgesvenner», og har spilt mange konserter her. Det henger sammen med at det svenske plateselskapet Bad Taste Records var de første, og eneste, som ville signere kanadierne. Etterhvert har de tilbrakt mye tid i Skandinavia, og blitt gode venner med norske band. Turboneger er takket på flere av platene, og Gluecifer har i tillegg gitt ut en titommer sammen med Danko Jones i Nederland.

- Vi har gitt ut en plate med Gluecifer, og Biff Malibu har vært på Radioshowet mitt. Det er trist at han ga seg i Gluecifer, og at bandet ble oppløst. Forhåpentlig vokser legenden i deres fravær, som den gjør med alle gode band.

«Don\'t Fall In Love»: Danko Jones synger om vanskelige damer. Foto: Sveinung Uddu Ystad
«Don\'t Fall In Love»: Danko Jones synger om vanskelige damer. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

På spørsmål om han lykkes med damene for øyeblikket, svarer han at han ikke snakker om privatlivet sitt i intervjuer. Likevel er det mulig at alt ikke går på skinner:

- Hjelp meg med kvinner. Jeg elsker dem, men hjelp meg! Damer er vanskelige, noen burde gi meg råd. Jeg har ikke svarene, jeg er ikke guds gave til kvinnen. Den fyren som sier han vet alt om kvinner, er full av dritt. Den som sier det, er i ferd med å bli dumpa.

I kveld spiller Danko Jones på Rockefeller i Oslo, og på Garage i Bergen i morgen.

«Sticky Situation»: Ifølge Danko Jones har de låter om alle faser i et forhold. Her vrenger han sjela til publikum på Last Train i Oslo.