DEBATT

Jeg trenger ikke gi flere eksempler: norske komikere er venstrevridde, og ferdig med det

Venstrehumoren som kveler oss.

SOSIALISTBLEKKA: Trenden er blitt overtydelig nå som de fleste norske komikere har gått til en og samme aktør: sosialistblekka TVNorge. Med så mange venstrevridde komikere på samme kanal er jeg redd vi står foran et demokratisk problem, skriver Tuftebarten. Foto: NTB Scanpix
SOSIALISTBLEKKA: Trenden er blitt overtydelig nå som de fleste norske komikere har gått til en og samme aktør: sosialistblekka TVNorge. Med så mange venstrevridde komikere på samme kanal er jeg redd vi står foran et demokratisk problem, skriver Tuftebarten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Debatten om venstredreiningen blant norske komikere er her igjen. Av en eller annen grunn får jeg ikke dette med meg før Dagfinn Nordbø skriver en gubbete kronikk om det i VG. Dette gjør han hver gang debatten dukker opp, og bruker anledningen til å snakke om hvordan det var i det knallharde satiremiljøet i gamledager.

Nordbø er alltid så seint ute at når kronikken hans endelig står på trykk i VG er debatten over for lengst. Så da kan du tenke deg hvor du selv befinner deg i debatten, nå som du leser denne kronikken basert på kronikken til Nordbø, som var utdatert før den nådde løssalgsstativene.

Politikk over komikk: I motsetning til Dagfinn Nordbø mener jeg nemlig at det er veldig stort problem at norske komikere er så venstrevridde. Ta for eksempel Pernille Sørensen. Hun baserer mye av sin komedie på ideer om 6-timersdag og forbud mot profitt på offentlige tjenester. Et annet godt eksempel er Thomas Giertsen. «Helt perfekt» er en studie av forskjells-Norge, der ord som «klasse», «revolusjon» og «utbytting» florerer. Ofte kommer de i veien for det gode poenget. Som om politikken får forrang over komikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer