- Jeg trodde ikke det kom til å gå

NRK-teamet fikk problemer da de skulle filme pinnsvin som blir drept i NRK-serien «Kampen for tilværelsen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK-serien «Kampen for tilværelsen» satte Ullevål Hageby på hodet da den første sesongen ble sendt på TV i fjor høst.

Serien, med manusforfatterne Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen i spissen, harselerer med kjendistunge Ullevål Hageby, og satte debatten om den fornøyde norske middelklassen på dagsorden.

Onsdag kveld har sesong to av serien premiere på NRK. Handlingen er fortsatt lagt til Ullevål Hageby, men Dagbladets anmelder mener at manusforfatterne har latt fantasien få litt friere spillerom i den andre sesongen. • Les hva Dagbladets anmelder mener her!

- Vanskelig Thomas Seeberg Torjussen, som har regissert de tre første episodene i sesong to, var av dem som fikk bryne seg på manusforfatternes frie fantasi.

Det var spesielt én scene han hadde vanskeligheter med å lage.

- Jeg er en svoren tilhenger av manusforfatter-styrte TV-serier, så jeg var veldig innstilt på at når forfatterne hadde skrevet det, så skulle jeg gjennomføre det. Men det var vanskelig, sier han.

Scenen han snakker om viser tre pinnsvin som står på en trafikert gate og sørger over sin døde bestemor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer