SINT: «Angry Young Businesswoman Pointing Finger At Workplace» heter teksten til dette illustrasjonsbilde. Takk. Jeg fortjener det. Foto: Andrej Popov / Shutterstock / NTB scanpix
SINT: «Angry Young Businesswoman Pointing Finger At Workplace» heter teksten til dette illustrasjonsbilde. Takk. Jeg fortjener det. Foto: Andrej Popov / Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Jeg trodde kjæresten hadde fått fargestifter i gave. Dummere har jeg aldri følt meg

For oss med noen vi er glade i som jobber i tech-bransjen.

Meninger

Kanskje denne teksten blir enden på min egen karriere? Jeg må nemlig innrømme at jeg skjønner lite av tech-bransjen og moderne næringsliv generelt.

Jeg er riktignok per definisjon en millennial på grensen til å være i generasjon z. Jeg jobber i en hypermoderne mediebedrift med ambisjoner om å være blant verdens mest innovative og teknologiorienterte.

Det er jo ekstremt gøy for en kar som alltid har ønsket å få de beste historiene ut til folket - uansett i hvilket format det måtte være. Det som imidlertid rir både oss og resten av det framtidsrettede næringslivet som en mare er de stadig mer pussige stillings- og prosjektbeskrivelsene, som jeg dessverre skjønner lite av.

På kornet er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister!

Jeg tror ikke jeg er alene. Nylig fikk min bedre halvdel en stilling som «Immersion program manager» i et stort internasjonalt tech-selskap. Faktisk det selskapet som gjør at jeg nå kan taste disse ordene og forhåpentligvis få dem på trykk i Dagbladet.

Men hvordan i all verden skal jeg forklare folk hva hun driver med? Immersion kan direkte oversatt bety «nedsenking». Jeg håper ikke det er det kjæresten driver med på jobb. Det kan også bety å oppsluke seg så i noe at du blir fryktelig god i det du driver med. Jeg vil definitivt nikke anerkjennende om det er et slik prosjekt hun leder.

Silikontitler er mer enn nok omtalt i norske medier de siste ti åra. Her kan jeg for øvrig anbefale vidunderlige «Silicon Valley job title generator»!

Pinligere er det for meg, en skarve Dagblad-journalist, som kom hjem fra jobb en dag her forleden. På kjøkkenbordet lå det en eske med det som tilsynelatende var en julegave.

Esken hadde påskriften «Crayon» og det hang en lapp på den. Jeg valgte å ikke spørre før min samboer sa: «Ser du at jeg har fått julegave?».

«Ja, hvorfor har du fått fargestifter?» svarte jeg.

Jeg har aldri følt meg så dum. Her er det snakk om et anerkjent børsnotert softwareselskap med over 800 ansatte som har gitt julegave.

Det er nå jeg skjønner at jeg må ta grep. Utover å forstå hva transformasjonsledelse er, må jeg lære meg alt om CIO, COO, CIE, CEO og CIA. Jeg må rett og slett immerse meg selv i temaet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.