IKKE SJENERT LENGER: Bylarm-aktuelle Kristian Kristensen valgte musikklinja på videregående. Det ble skjelsettende for ham. 

- Da jeg kom på videregående slo livet til, som Wenche Myhre sier, bare at jeg var 16 og ikke 66. Ha ha!
  Foto: Endre Vellene
IKKE SJENERT LENGER: Bylarm-aktuelle Kristian Kristensen valgte musikklinja på videregående. Det ble skjelsettende for ham. - Da jeg kom på videregående slo livet til, som Wenche Myhre sier, bare at jeg var 16 og ikke 66. Ha ha! Foto: Endre VelleneVis mer

- Jeg tror aldri det har vært en slik griseslakt i en talentkonkurranse på tv

På fredag spiller Urørt-vinner Kristian Kristensen på Bylarm.

(Dagbladet): I 2009 ble vokalgruppa No Name - No Fame og Kristian Kristensen griseslakta av Jan Fredrik Karlsen på X Factor. Nå, litt over fem år senere, er Kristian Kristensen et av Bylarms mest hypede artistnavn. 

Det er bare to uker siden harstadværingen og låta «Lyset» stakk av med seiren i P3s demokonkurranse Urørt. Noen dager senere fikk han platekontrakt med Warner Music. 

- Hva ville du sagt til Jan Fredrik Karlsen nå?

- Ha ha, jeg skal faktisk spille for ham neste uke. Det blir gøy. Sist gang jeg så ham, sa han: «Dere treffer jo ikke en eneste tone», «Det er krise, det er skandale!». Jeg tror aldri det har vært en slik griseslakt i en talentkonkurranse på tv. Men jeg skjønner ham veldig godt, vi drev jo bare med tull, sier Kristian Kristensen. 

- Så nei, det blir vel «Takk for sist», tenker jeg. 

Christer Falck Kristian Kristensen er glad. Gira, rett og slett. Han ga ut debutlåta si «Rusen våkner igjen» i august, fredag og lørdag er det Bylarm, så skal han jobbe videre med debutalbumet sitt. 

Ikke rart mannen med den unike falsetten hevder at «2015 er det beste året i mitt liv!». 

- Jeg ga ut «Rusen» for å få litt oppmerksomhet, så fant jeg Urørt og så kom Christer Falck, som hadde oppdaget låta gjennom en slektning i Harstad, og begynte å jobbe med å få musikken opp og fram, forteller Kristian. 

Han hadde også spilt inn låta «Lyset» og bestemte seg for å satse på den til Urørt. Christer Falck hjalp ham. 

- Er Christer Falck en slags manager for deg?

 

- Ja, eller det er vanskelig å si, for han tar jo ikke betalt. Det er en lidenskap for ham. 

Mobbet Kristian Kristensen er født og oppvokst i Harstad. Oppdaget at han kunne synge da han var på audition for «Putti Plutti Pott» som seks-syvåring. 

- Som alle andre kunstnere ble jeg selvfølgelig litt mobba som barn. Jeg var rar, det var en del av det sosiale jeg ikke forsto. Jeg var veldig sjenert, selvfølgelig, og hadde litt ekstra kilo som gjorde meg usikker på meg selv. 

- Du gikk inn i musikken?

-  Etter Plutti Putti Pott var jeg hooked. Sang masse. Jeg sto alene ved en lampe i skolegården og sang Backstreet Boys, forteller han

Pulverdiett Han har olajakke, tredagersskjegg. Minner ikke i det hele tatt om det overvektige og ensomme barnet han beskriver fra oppveksten. 

- Mens jeg gikk på Romerike folkehøyskole ble jeg motivert til å gjøre noe med alt fettet. Da veide jeg 112 kilo. Så jeg begynte å jogge rundt et tjern hver morgen og gikk ned ti kilo der. 

Da han kom hjem igjen til Harstad bestemte han seg for å dedikere sommeren til trening. 

- Jeg gikk til treningsstudio og sa: «Jeg vil bli helt slank i løpet av sommeren». De sa ok, så jeg begynte på en såkalt pulverdiett, som sikkert mange helsekostfolk ikke synes er bra, men det funka for meg. Kun shake og trening hver dag. Da raste kiloene av. På en måned hadde jeg gått fra 102 kilo til ca 72. 

Han gikk gradvis tilbake til vanlig mat. 

- Helt sykt å gå fra XL til Small. Der håper jeg at jeg kan være til inspirasjon. Det handler om å ha målet klart nok foran meg. Jeg var så innstilt på det at det bare måtte bli sånn, sier han. 

Tøff periode Nå går han andre året på sang og dans på Bårdar. Lar seg inspirere av artister som Jeff Buckley, Bon Iver, James Blake. Tidligere har han vært med på både «X-Faktor» og «The Voice». 

- På «X-Faktor» hadde vi ingen plan om å slå igjennom, bare ha det gøy. Men med  The Voice merket jeg at jeg var ute etter en opptur etter å ha spilt gratis på barer der folk snakker og klirrer med glassene. 

Mentoren hans var Espen Lind. 

BLE SLAKTA: I 2009 ble vokalgruppa No Name - No Fame og Kristian Kristensen (ytterst til venstre) griseslakta av Jan Fredrik Karlsen på X-Faktor. Foto: TV 2
BLE SLAKTA: I 2009 ble vokalgruppa No Name - No Fame og Kristian Kristensen (ytterst til venstre) griseslakta av Jan Fredrik Karlsen på X-Faktor. Foto: TV 2 Vis mer

- Det var et kjempegodt samarbeid, men det var en tøff periode. Jeg måtte prestere fra uke til uke, avisene satte terningkast. Som perfeksjonist ville jeg framstå som perfekt hver gang. Jeg klarte det ikke og det var kjempetungt. Så da jeg var ferdig med The Voice fikk jeg landa litt, gikk tilbake til gutterommet og begynte å kose meg med musikken igjen. 

- Du koste deg ikke på The Voice?

- Jo, forsåvidt, men jeg klarte ikke å slappe av med musikken. Gikk med en konstant uro i magen. Jeg var veldig ung og ikke helt klar for det presset, tror jeg, sier Kristian Kristensen. 

- Men du er sterkere i dag?

- Ja, jeg vokste veldig. Jeg lærte meg å ikke ta meg selv så høytidelig. Istedet for å være perfekt, går jeg heller inn for å dumme meg ut. Haha!

SEMIFINALE: Kristian Kristensen (til venstre) i semifinalen av «The Voice» i 2013. Foto: TV 2
SEMIFINALE: Kristian Kristensen (til venstre) i semifinalen av «The Voice» i 2013. Foto: TV 2 Vis mer