- Jeg tror at vi alle har spøkelser i bagasjen

Og Kristoffer Joner har sett en død person.

SKREKKENS MANN: Kristoffer Joner tolker rollen som Kai Koss i den nye filmgyseren «Skjult», som hadde pressevisning i formiddag. Filmen har ordinær kinopremiere fredag. Foto: BERIT ROLAD / SCANPIX
SKREKKENS MANN: Kristoffer Joner tolker rollen som Kai Koss i den nye filmgyseren «Skjult», som hadde pressevisning i formiddag. Filmen har ordinær kinopremiere fredag. Foto: BERIT ROLAD / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skuespiller Kristoffer Joner og Pål Øie sendte skrekkfilmen til nye høyder i 2003, med «Villmark». Nå vender tospannet tilbake til skrekkfilmen med «Skjult».

I «Skjult» møter vi en ung mann (spilt av Kristoffer Joner) som kommer tilbake til sin barndoms bygd, hvor hans mor, en sinnssyk tyrann av et kvinnfolk, skal gravlegges.

- Et gyselig stedI møtet med hjembygda gjenopplever Kai Koss sin mildt sagt grusomme barndom. Men i barndomshjemmet, den svære rønna av et skrekk-kabinett, får han flere ting en barndommens spøkelser å kjempe med.

Regissør Pål Øie forteller at huset i seg selv betød svært mye for innspillingen.

— Det er revet nå, men det lå på Hop i Bergen og bare skrek etter å få være filmkulisse. Mye løste seg da vi fant dette huset. Vi slapp å bygge opp «falske kulisser», men kunne bruke dette autentiske stedet for alt det var verdt, sier han til NTB, og legger til:

— Ingen ville være sistemann ut av det huset. Det var et helt gyselig sted.

- Jeg så en død personKristoffer Joner er blitt noe av en nestor når det kommer til norsk skrekkfilm, etter å ha spilt i «Villmark», «Naboer» — og nå «Skjult». — Du er god på å formidle angst på film, Joner, men tror du på spøkelser?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer