- Jeg tror de fleste jenter vil ha en ekte mann

Gaute Grøtta Grav platedebuterer med musikk inspirert av «Farmen» og oppveksten.

PLATEAKTUELL: Gaute Grøtta Grav  ser frem til endelig å få brukt musikkutdannelsen når han gir ut låta «Ekte mann» fra debutplaten «Gardsgut» Foto: Jørgen Kvalsvik /Dagbladet
PLATEAKTUELL: Gaute Grøtta Grav ser frem til endelig å få brukt musikkutdannelsen når han gir ut låta «Ekte mann» fra debutplaten «Gardsgut» Foto: Jørgen Kvalsvik /DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Dette er et prosjekt jeg har sysla med det siste året, sier Gaute Grøtta Grav, som foruten å snart være aktuell med en ny sesong «Farmen» også er klar for å debutere som plateartist.

Musikkarrierren er et sidespor han har vurdert lenge, sier Grav til Dagbladet.

- Jeg har gått på LIPA og er utdanna pianist, men så har jeg aldri klart å bestemme meg for om jeg skal jobbe som musiker eller innen media, sier han.

Hva jenter ønsker seg Sangen som blir sluppet på fredag heter «Ekte mann».

- Den handler om at gutter nå skal være så forståelige og snille og kjøkkenglade, men når kvelden kommer så tror jeg de fleste jenter vil ha en ekte mann, sier Grav og utdyper:

- Det krever sin mann å fylle forventningene til dagens kvinner. Ved å bla kjapt gjennom kvinneblader får man kjapt forståelsen av at en skikkelig mann skal ha mange kvaliteter: Han skal være en god samtalepartner, stjernekokk, være topptrent, elske å vaske hus og heim, bake kaker og arrangere barnebursdager, sier han.

- Et sideprosjekt Grav bedyrer at han ikke kommer til å hoppe helt over til musikkbransjen med det første.

- Dette er et sideprosjekt. Musikken er en stor del av livet mitt, så det er flott å kunne kombinere det med «Farmen», sier han.

Etter hvert kommer det et helt album, som heter «Gardsgut». 

- Albumet er inspirert av oppveksten min, men også fra tida jeg har vært med på «Farmen». Den handler om at ikke alle må bo på Grünerløkka i Oslo, men at det går an å finne et stille vann og slappe litt mer av.  

- Hva slags musikk er det?  

- Det er veldig folkelig musikk, litt a la Hellbillies og Odd Nordstoga. Noen er up tempo, men det er noen ballader også. Også har jeg skrevet en duett, men jeg har ikke funnet den perfekte duettpartneren ennå.