Tordner mot «Børning 2»-slakt:

- Jeg tror det er den dummeste anmeldelsen jeg har lest

Gjengen bak premiereklare «Børning 2» rister på hodet av Dagbladet-anmeldelsen som karakteriserer filmen som direkte kvinnefiendtlig.

REAGERER: Produsent John M. Jacobsen står bak «Børning 2». Han har lite til overs for dommen fra Dagbladets anmelder. Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet
REAGERER: Produsent John M. Jacobsen står bak «Børning 2». Han har lite til overs for dommen fra Dagbladets anmelder. Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske suksessen «Børning» fra 2013 får denne uka en oppfølger med «Børning 2». Foran muskelbiler i alle valører utenfor Colosseum kino i Oslo får pressen møte de som har stått foran og bak kamera under innspillingen.

Dagbladets filmanmelder Aksel Kielland ga nylig filmen terningkast to, og karakteriserer filmen som «lat, dum og kvinnefiendtlig». Det er særlig framstillingen av kvinner i filmen anmelderen fokuserer på:

«I «Børning 2» omtales kvinner gjennomgående som hjernedøde bimboer,» står det å lese i anmeldelsen, samt en konklusjon om at filmen er «omtrent så kvinnefiendtlig som det er mulig for kommersiell norsk underholdning å bli i 2016».

Reagerer sterkt

Produsent John M. Jacobsen gir klar beskjed:

- Vi leste den over middag i går, og holdt på å le oss i hjel. Den er hysterisk latterlig. Jeg tror det er den dummeste, mest irrelevante anmeldelsen jeg har lest i mitt liv, og jeg har lest mange anmeldelser, sier Jacobsen til Dagbladet.

At mannen har lest mange anmeldelser, stemmer nok: Jacobsen har jobbet som filmprodusent siden tidlig på 80-tallet, og står bak noen av de største norske filmene noensinne: «Veiviseren», «Max Manus» og «Trolljegeren» for å nevne noen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer