«Jeg tror du er en god person, men jeg tror ikke filmen er god»

Julian Assange skrev brev til mannen som skal portrettere ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To dager før den britiske premieren på filmen om Julian Assange og Wikileaks, «The Fifth Estate», offentliggjorde Assange et brev han skrev til filmens hovedrolleinnehaver tidligere i år.

Brevet ble opprinnelig skrevet i januar og det var på den tiden at Assange også raste mot filmen etter å ha fått tak i manuset.

- Det er et massepropaganda-angrep mot organisasjonen Wikileaks. Men ikke bare det, den er også et angrep mot Iran, sa Assange via videolink fra den equadorianske ambassaden i London, i januar.

Skrev brev til skuespilleren Det lange brevet er et svar til skuespiller Benedict Cumberbatch som har rollen som Assange i den kommende filmen. Da Cumberbatch fikk vite at han skulle spille Wikileaks-grunnleggeren sendte han Assange et brev med en forespørsel om å få treffe ham, for bedre å kunne forberede seg til rollen.

I teksten poengterer Assange at han håper skuespilleren vil tolke hans direkte fremtoning i brevet som et tegn på respekt, og ikke som uvennlighet.

«Takk for at du prøver å kontakte meg. Det er den første tilnærmingen gjort av noen fra Dreamworks-produksjonen til meg eller WikiLeaks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer