DEBATT

Jeg tror ikke noe på deg, Fahad Qureshi!

Qureshi nektet å ta meg i hånden, og nektet å ha noe som helst kontakt - fordi jeg er en kvinne.

INVITERER: Aina Stenersen skal gå i paraden under Oslo Pride, og inviterer med seg Islam Net til å delta i begivenheten.
INVITERER: Aina Stenersen skal gå i paraden under Oslo Pride, og inviterer med seg Islam Net til å delta i begivenheten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 14. juni skriver Qureshi, lederen for islam Net, en artikkel for å rose Islamsk Råd Norge (IRN). Den ekstreme islam Fahad Qureshi står for, skaper grunnlag for en tankegang som kan lede personer ut i ekstremisme - og hans kronikk tror jeg ikke noe på.

Kronikken «Unødvendig kritikk av Islamsk Råd Norge» er et av hans mange dårlige forsøk på å overbevise offentligheten om at avsenderen står for «toleranse, mangfold, og renvaskisk av ultra-ekstreme muslimske idealer». De er veldig langt fra det samfunnet vi ønsker å ha i Norge. Kronikken besvarer heller ikke spørsmålene man stiller rundt IRN.

Islamsk Råd Norge har satt inn en midlertidig leder som støtter omskjæring av jenter. Bruker Qureshi noe av sin skrivetid til det? Nei.

Qureshi skriver også at «Å påpeke at kvinner og unge muslimer har hatt for lite å si i rådet er til en viss grad misvisende. Det er da vel ingen regler i rådet som hindrer de nevnte gruppene fra å engasjere seg?». Det er merkelig å påstå det. Islam Net har drevet kjønnssegregerende praksis på sine møter, de undertrykker kvinner, ønsker steining av utroskap, og i tillegg kommer organisasjonen med diskriminerende uttalelser mot andre grupper; homofile.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer