Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Jeg tror ikke noe på deg, Fahad Qureshi!

Qureshi nektet å ta meg i hånden, og nektet å ha noe som helst kontakt - fordi jeg er en kvinne.

INVITERER: Aina Stenersen skal gå i paraden under Oslo Pride, og inviterer med seg Islam Net til å delta i begivenheten.
INVITERER: Aina Stenersen skal gå i paraden under Oslo Pride, og inviterer med seg Islam Net til å delta i begivenheten. Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Dagbladet 14. juni skriver Qureshi, lederen for islam Net, en artikkel for å rose Islamsk Råd Norge (IRN). Den ekstreme islam Fahad Qureshi står for, skaper grunnlag for en tankegang som kan lede personer ut i ekstremisme - og hans kronikk tror jeg ikke noe på.

Kronikken «Unødvendig kritikk av Islamsk Råd Norge» er et av hans mange dårlige forsøk på å overbevise offentligheten om at avsenderen står for «toleranse, mangfold, og renvaskisk av ultra-ekstreme muslimske idealer». De er veldig langt fra det samfunnet vi ønsker å ha i Norge. Kronikken besvarer heller ikke spørsmålene man stiller rundt IRN.

Islamsk Råd Norge har satt inn en midlertidig leder som støtter omskjæring av jenter. Bruker Qureshi noe av sin skrivetid til det? Nei.

Qureshi skriver også at «Å påpeke at kvinner og unge muslimer har hatt for lite å si i rådet er til en viss grad misvisende. Det er da vel ingen regler i rådet som hindrer de nevnte gruppene fra å engasjere seg?». Det er merkelig å påstå det. Islam Net har drevet kjønnssegregerende praksis på sine møter, de undertrykker kvinner, ønsker steining av utroskap, og i tillegg kommer organisasjonen med diskriminerende uttalelser mot andre grupper; homofile.

Jeg møtte selv nylig Qureshi i en debatt hos TV2 om radikale imamer. Qureshi nektet å ta meg i hånden, og nektet å ha noe som helst kontakt - fordi jeg er en kvinne. Det latterlige var at han i en kronikk i Klassekampen samme dag hadde hevdet at han levde etter norske verdier. Både jeg og flere andre hos TV2 reagerte. For meg er Qureshi omtrent som en ulv i fåreklær. Det er meget langt mellom liv og lære i en rekke radikale muslimske miljøer. Qureshi vil aksepteres som en del av samfunnets mangfold, men aksepterer ikke selv mangfoldet.

«Islamsk Råd Norge har gjort mer for å forebygge radikalisering enn mange av deres kritikere», er også en av påstandene i kronikken. Men det er heller ingen tiltak som nevnes konkret?

I Orlando i USA opplevde det homofile miljøet et forferdelig angrep. Og et angrep på dem, er et angrep på oss alle. Også i Norge er det gnisninger mellom radikale muslimske miljøer og homofile. Dette beskrives av homofile «Ahmed»:

«Akkurat nå vet vi ikke hva vi skal gjøre. Det er vanskelig å være muslim og åpent homofil. Det er ikke uvanlig at jeg blir møtt med drapstrusler når jeg går hånd i hånd med min egen ektemann. Det er mange som lever i frykt. Jeg er fremdeles redd for personer i islam Net og Islamsk Råd Norge», sier den anonyme kilden gråtkvalt til Nettavisen 13. juni.

Jeg inviterer derfor herved Qureshi, og resten av styret i islam net og ledelsen i Islamsk Råd Norge, til å gå sammen med meg i Oslo Pride, lørdag 25. juni. Dette er en perfekt måte for dem å vise at de virkelig ønsker det demokratiet og mangfoldet de så varmt side opp og side ned i avisene hevder at de står for. Da kan de få gå sammen med en kvinne som er leder (et kjønn de sier de støtter opp om - men jeg tviler sterkt) og homofile (som de virkelig burde støtte opp om).

Vi skal ha stand på Oslo Pride onsdag til lørdag, så jeg håper å se mange fra Islamsk Råd Norge og lederen av islam Net der. Så kan dere vise at det er handling bak deres ord.

En formell invitasjon er herved sendt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!