NERVØS FOR AVSTEMMING:  Anita Skorgan tror Stjernekamp blir en hyggelig ting, men hun gruer seg litt til avstemmingen. -  Konkurranse er ikke helt i min natur, sier hun. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NERVØS FOR AVSTEMMING: Anita Skorgan tror Stjernekamp blir en hyggelig ting, men hun gruer seg litt til avstemmingen. - Konkurranse er ikke helt i min natur, sier hun. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Jeg tror jeg blir stemt ut først

Dette er årets artister i «Stjernekamp».

MARIENLYST (Dagbladet): NRKs «Gullrekke» har lenge vært trygge og faste innslag på fredagskveldene.

Kanalens lørdagssatsning har derimot vært på ustød grunn - helt til realitykonseptet «Stjernekamp» skjøt fart.

I dag ble artistene som skal være med på årets sesong av sangkonkurransen lansert.

Årets artister Artistene er: Anita Skorgan, Lars-Erik Blokhus, Jørn Hoel, Unni Wilhelmsen, Paul Hansen, Nora Jabri, Reidun Sæther, Mo, Raylee og Eddie Guz.

- Jeg har sett på de to andre sesongene, og har alltid tenkt at det ville vært moro å være med. Jeg synes det er et veldig kult program, og jeg håper å få vist fram noen nye sider av meg selv, sier Lars-Erik Blokhus, kjent fra bandet Plumbo, til Dagbladet.

Han gruer seg mest til Hip Hop og opera-kveld.

- Det er ting jeg ikke kan, men jeg ser på meg selv som en allsidig artist. Jeg har spilt i en rekke coverband og er en entertainer på scena, sier Blokhus.

Anita Skorgan hadde i utgangspunktet ikke tenkt at hun skulle bli med på «Stjernekamp».

- Jeg hadde lovet meg selv å ikke gjøre det. Men når Vibeke Sørli, som har laget konseptet, ringte meg og spurte, så klarte jeg ikke si nei. Hun er så god på å overtale, også synes jeg det er et veldig kult konsept, sier Skorgan til Dagbladet og fortsetter:

- Det er så bra rammer rundt programmet og jeg ser på dette som en hyggelig ting. Men konkurransedelen synes jeg er litt vanskelig. Det ligger ikke helt i min natur. Den utstemmingen synes jeg er noe herk. Jeg tror faktisk jeg blir stemt ut først, sier hun og ler.

Hun mener alt etter første programmet er en bonus. 

Konseptet går ut på at kjente norske artister kjemper mot hverandre i en rekke musikalske sjangere. Hver uke ryker en av artistene ut etter publikumsavstemming, helt til det står  én vinner igjen. 

Tredje sesong Da Silya Nymoen (35) vant sangkonkurransen i november i fjor, var det over én million seere som fulgte programmet.

Det blir tredje gangen konseptet blir å se på TV til høsten - første året det ble vist på TV var det Rita Eriksen som gikk av med seieren.