- Jeg tullet

Eks-Beatles Paul McCartney hevder han tullet da han ga sin talsmann gjennom 14 år sparken for å ha tipset en pressefotograf om hans tilstedeværelse.

Ifølge BBC mente ikke Sir Paul å gi sin talsmann sparken - han ville bare skremme ham litt. Derfor skal han nå ha gitt beskjed til Geoff Baker om at han fortsatt har jobben som talsmann.

Foranledningen for det noe uventede utspillet fra Sir Paul McCartney torsdag kveld var at multimillionærens talsmann Geoff Baker tipset en pressefotograf fra London-avisa Evening Standard om at Sir Paul var tilstede. Hendelsen skal ha funnet sted mens eks-Beatles McCartney så den amerikanske illusjonisten David Blaines stunt over Themsen i London. Blaine har som mål å overleve i 44 dager i et pleksiglassbur - uten annet enn friskt vann.

McCartney ble illsint da en pressefotografen tok opp kameraet for å feste ham på filmrullen, ifølge Evening Standard.

Angrer

Baker innrømmer at han tipset fotografen om at Sir Paul var ved Themsen for å overvære Blaine i pleksiglassboksen.

- Vi gikk en tur ut for å spise i Soho. Etterpå foreslo noen at vi skulle ta en tur for å se David Blaine. Siden det var mørkt, var det ingen som så at Paul var der, så jeg bestemte meg av en eller annen grunn for å tipse en fotograf, sier Baker til Evening Standard.

Baker oppsøkte en pressefotograf som var på stedet, som begynte å knipse ivei. Flere andre fotografer strømmet til.

- Paul ble svært opprørt. Det ble høylytt, og ved ett tilfelle var Paul og hans venner tett på fotografen, sier Baker.

- Da han oppdaget hva jeg hadde gjort, sa han til vedkommende: - Det er ikke din feil. Det er talsmannen vår sin feil.

Baker sa senere fredag at han angret på utspillet.

- Det var en feil av meg. Jeg er veldig lei meg.

Avdramatiserer

McCartney hadde sagt at han ønsket å holde en lav profil, og han kom ikke til å tillate at det ble tatt bilder av ham.

Multimillionæren svarte angivelig med å gi Baker sparken. Fredag ettermiddag tilbakeviste legenden at han hadde sparket sin talsmann gjennom 14 år.

I en uttalelse fra Baker, på vegne av Sir Paul, fredag ettermiddag blir hendelsen avdramatisert:

- Vi var ute for å spise middag med noen venner. En av gutta tipset pressen om at Paul var der. Paul sa til kompisen sin, hans talsmann, at han hadde sparken. Paul gikk inn i en bil og dro hjem. Rapporter som sier at dette dreide seg om et håndgemeng eller noe annet enn en vennegjeng som var ute, er en sterk overdrivelse.

- Slått

Ifølge fotografen Kevin Wheal ble han slått i det angivelige håndgemenget som oppsto.

- Vennene hans - eller livvaktene som jeg kaller dem - tok tak i meg og presset kameraet mitt i bakken, sier Wheal til Evening Standard.

Baker tilbakeviser at noen slo.

- Det ble dyttet og skubbet, men det ble ikke utvekslet slag.

Baker er tidligere journalist. Han ble Sir Pauls rådgiver og talsmann tidlig på 90-tallet.

SINT: Sir Paul McCartney sparket talsmannen sin gjennom 14 år etter at vedkommende tipset en pressefotograf om hans utflukt i London. Foto: AFP/SCANPIX
STUNTMANN: David Blaine har som mål å greie seg i 44 døgn på rent vann i denne glassboksen over Themsen i London. Foto: AFP/SCANPIX