Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg valgte feil konkurrent

Siren Sundby angrer på at hun valgte Trine Haltvik som konkurrent i "Mesternes Mester".

GOD STØTTE: - Jeg er kjempestolt av Siren, sier ektemannen Christopher Gundersen om konas deltakelse i «Mesternes Mester». Foto: Sveinung Uddu Ystad
GOD STØTTE: - Jeg er kjempestolt av Siren, sier ektemannen Christopher Gundersen om konas deltakelse i «Mesternes Mester». Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

(Dagbladet): I kveldens episode av «Mesternes Mester» lå proffseiler Siren Sundby lenge godt an til å sikre seg finaleplass. Det snudde imidlertid i den siste grenen, da deltakerne skulle teste statisk styrke. Sirens svette hender fikk ikke grep på den seksti kilo tunge trillebåra, og hun endte nederst på poenglista.

- Jeg var sjanseløs. Jeg fikk ikke tak, forteller Siren Sundby (28) når Dagbladet treffer henne og ektemannen Christopher Gundersen (27) i helga.

- Jeg var feig Da Siren skulle velge motstander i den siste konkurransen, falt valget på Trine Haltvik fremfor Finn Christian Jagge.

- Jeg var feig og valgte Trine. For å slippe å ta et valg tok jeg den som stod nest nederst på resultatlisten. Jeg burde valgt Finken, for jeg visste hvor god Trine hadde vært tidligere. Men jeg turte ikke velge taktisk, forteller hun.

Trine slo Siren, som mistet finaleplassen.
- Ja, jeg angrer. Det var veldig ulikt meg å ikke tenke taktikk. Jeg har kanskje blitt litt mykere, sier hun.

Årets finalister blir dermed Ailo Gaup, Finn Christian Jagge og Trine Haltvik. Siren tar tapet med fatning.

- Jeg hater å tape, men jeg tåler det. Det hadde vært gøy å delta i en finale, men det er tross alt bare en lek, sier hun.

Rett fra bryllupsreisen Innspillingen av det populære tv-programmet fant sted på Kypros i september. Bare en måned tidligere hadde Siren giftet seg med Christopher, og paret rakk akkurat å tilbringe bryllupsreisen sammen.

- Det var jo litt spesielt å dra bort i fire uker rett etter at vi hadde giftet oss. Men jeg tror ikke man har vondt av å være litt borte fra hverandre, sier Siren.

Christopher er enig.

- Da hun kom tilbake var det litt som å bli forelsket på nytt. Jeg fikk jo hjem en ny og brun kone, mens hun møtte en bleik og tynn fyr som hadde sittet på lesesalen i en måned, ler legestudenten.

- Leken er limet i forholdet Christopher er også tidligere Olympisk seiler, og paret møttes i seilermiljøet i 2002.

- Teamet mitt betalte faktisk Christopher for å være min treningspartner. Det passet meg bra, for han var både flinkest og kjekkest, sier Siren med et smil.

Bryllupsreisen var av det aktive slaget.

- Vi studerte Europakartet på jakt etter det stedet hvor det blåste mest, forteller Siren.

Destinasjonen ble den greske øya Paros, der de koste seg med vindsurfing i to uker. Paret er opptatt av å bevare treningsgleden, og går på ski, jogger og er trenere for juniorseilere sammen.

- Leken er et lim i forholdet vårt, vi er mye aktive sammen, forteller Christopher.

Nye sider Siren Sundby har drevet som profesjonell idrettsutøver i ti år frem til hun la opp for tre år siden, og har vunnet et OL-gull, to VM-gull og et EM-gull. Det ble en ny opplevelse å skulle konkurrere i ukjente idrettsgrener i «Mesternes Mester».

- Det var spennende. Jeg oppdaget både styrker og svakheter. Da jeg skulle skyte blink bommet jeg på alt! Jeg ble også overrasket over hvor god jeg var på utholdenhet. Det er jo litt rart å være god på å ha det vondt, sier hun og ler.

Viktig vekker Hun trivdes med kombinasjonen av konkurranse og avslapning.

- Det var kjempegøy å gi full gass i konkurransene og samtidig ha det så hyggelig sosialt med de andre deltakerne, sier Sundby.

Deltakelsen i «Mesternes Mester» gav henne også en viktig vekker.

- Jeg skal huske å leke og være initiativrik, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media