Jeg var alltid god nok for korpset

Kjære foreldre: La barna dine gi korpsmusikken en sjanse. Jeg lover at de bare får gode ting igjen for det.

FØLES BEDRE: «Jeg har grått så uendelig mye over å ha blitt vraka på handballbanen, men kan ikke huske å ha fortvilt over at noen var bedre enn meg i korpset», skriver artikkelforfatteren. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
FØLES BEDRE: «Jeg har grått så uendelig mye over å ha blitt vraka på handballbanen, men kan ikke huske å ha fortvilt over at noen var bedre enn meg i korpset», skriver artikkelforfatteren. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer noe med meg i mai. Jeg begynner å gå i marsjtakt. Når fortauene kostes og knoppene springer ut, håper jeg på å høre trommer rundt hvert gatehjørne. Det er et sikkert vårtegn.

Men hvor mye lenger? Korpsstanden i Norge minsker stadig, og bekymringsfull mange sliter med driften. Jeg er livredd for ei framtid uten korps i gatene, og bekymra for at dagens foreldregenerasjon ikke ser verdien i å la barna spille i korps. Barn skal ikke presses til å drive med noe de ikke har lyst til, men det skader ikke å gi dem et dytt i riktig korpsretning. Både fordi det vil gi dem gode opplevelser, læring og mestringsfølelse - men også fordi korps, i forhold til mange andre fritidsaktiviteter, kanskje er noe av det sunneste de kan drive med.

Jeg spilte fløyte fra jeg var åtte til jeg var nitten. Ble aldri veldig god, for jeg var ikke noe glad i å øve. Men det gjorde liksom ikke noe. Jeg var god nok, alltid god nok, og jeg hadde det så himla fint. I Vestfossen jente- og guttekorps ble vi aldri dritgode. Det var for lite grovmessing, og vi var egentlig ikke så gode til å marsjere. Men det var det aldri noen som fortalte oss. Og hvorfor skulle de det? Vi var gode nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.