- Jeg var dekket i svart blod og visste ikke hva det var

Tidligere The Smiths-vokalist forteller hvorfor han måtte avlyse flere konserter.

SYK: I et nylig intervju forteller den tidligere The Smiths-vokalisten hvorfor han tidligere i år måtte avlyse opptil flere konserter. Foto: Stella Pictures
SYK: I et nylig intervju forteller den tidligere The Smiths-vokalisten hvorfor han tidligere i år måtte avlyse opptil flere konserter. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Steven Patrick Morrissey (54) er mest kjent fra det britiske bandet The Smiths, som herjet på 80-tallet, og som i seinere tid ble en inspirasjonskilde for flere band.

Nå snakker frontmannen ut om perioden tidligere i år der han nesten døde.

Måtte avlyse konserter Etter The Smiths ble oppløst i 1987 har Morrissey gitt ut flere soloalbum og turnet verden over. Men i januar i år ble det for mye for 54-åringen. Han ble tvunget til å avlyse flere konsertdatoer på grunn av dårlig helse.

Vokalisten led blant annet av dobbeltsidig lungebetennelse, blødende magesår og en halssykdom kalt Barretts oesophagus.

- Det var forferdelig. Da jeg spilte i Ohio i januar, var alt bra, før jeg neste natt kollapset og mistet bevisstheten, forteller han til den chilenske avisa La Tercera.

- Da jeg kom til meg selv igjen var jeg dekket i svart blod, og jeg visste ikke hva det var.

- Bedre å dø på scenen The Smiths slo igjennom med singelen «Hand in Glove» i 1983 og ga ut fire album i tiden de eksisterte. Siden 80-tallet har bandet blitt tilbudt flere millioner dollar for å gjøre et comeback, men har aldri takket ja.

I intervjuet med den chilenske avisa fortalte Morrissey at han klarte å fullføre flere konserter i USA ved hjelp av drypp. Da han skulle spille i Mexico sa legene derimot stopp.

- Legene ba meg stoppe fordi jeg ikke var i stand til å fullføre konsertene. Det var forferdelig, men legene advarte meg: «Du døde nesten for noen uker siden, og nå vil du gjøre 18 konserter til? Prøver du å ta livet ditt?», sier han og fortsetter:

- Jeg tror faktisk det var det jeg prøvde på.

The Smiths-frontmannen fortalte deretter at han ikke var bekymret for døden, men at det ville være «bedre» å dø på scenen enn på en sofa dekket med brødsmuler.