- Jeg var fascinert av tanken på å skildre en gal kunstner

Møt Marisha Pessl (37), suksessforfatter fra USA.

OPPDIKTET BIOGRAFI: Marisha Pessl har lagd en spenningsroman der hun dikter opp en filmregissørs biografi, med masse tilsynelatende ekte dokumentasjon lagt inn i boka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OPPDIKTET BIOGRAFI: Marisha Pessl har lagd en spenningsroman der hun dikter opp en filmregissørs biografi, med masse tilsynelatende ekte dokumentasjon lagt inn i boka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg hadde lyst til å lage en oppdiktet biografi, sier Marisha Pessl.

- Tett opptil det man kunne tro på. Derfor er min nye roman, «Nattfilm», fylt med oppdiktet dokumentasjon; avisklipp, nettsider, fotografier og så videre, alt sammen spor etter den sannheten bokas hovedperson er på jakt etter. Pessl brakdebuterte med boka «Utvalgte emner i katastrofefysikk» i 2006. Sju år gikk før hun fulgte opp suksessen. Som forfatter befinner hun seg et eller annet sted i det litterære landskapet mellom Donna Tartt og Gillian Flynn.

«Nattfilm» er en slags detektivroman, eller grøsser. Journalisten Scott McGrath forsøker å finne sannheten bak et dødsfall på Manhattan. Den døde er Ashley Cordova, datteren til en mystisk filmregissør; en kultfigur ved navn Stanislas Cordova.

- Jeg var fascinert av tanken på å skildre en gal kunstner. Med en historie som skulle være en blanding av skjulte fakta, myter og spor av den typen folk etterlater seg. Først hadde jeg en billedkunstner i tankene. Men jeg ville gjøre plottet mer moderne. Derfor valgte jeg en filmregissør.

- Det fins nok av mystiske filmregissører. Jeg ser for meg en blanding av den tilbaketrukne Howard Hughes og den italienske grøsserkongen Dario Argento og hans datter Asia, som er skuespiller?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer