<strong>Klar for «Annie»:</strong> Lisa Stokke har fått en av voksenrollene i høstens oppsetning av musikalen «Annie» på Folketeateret. Det har også Kjersti Holmen og Matiann Saastad Ottesen. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
Klar for «Annie»: Lisa Stokke har fått en av voksenrollene i høstens oppsetning av musikalen «Annie» på Folketeateret. Det har også Kjersti Holmen og Matiann Saastad Ottesen. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

- Jeg var helt besatt av «Annie»

Og nå er Lisa Stokke klar for høstens oppsetning av musikalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når jeg var lita pleide jeg å spille Annie på kassett på rommet mitt og synge med. Jeg var helt besatt av Annie, og det er kanskje den filmen jeg har sett aller mest på kino, sier Stokke til Dagbladet.

I dag kan Dagbladet avsløre hvem som skal spille de tre kvinnelige voksenrollene i høstens oppsetning av musikalen Annie. Kjersti Holmen skal spille Miss Hannigan, Marian Saastad Ottosen spiller Lily St. Regis og Lisa Stokke skal ha rollen som Grace Farrell.

Premiere i september Musikalen Annie er en av verdens mest kjente og populære musikaler, og har tidligere også gjort stor suksess på norske scener i 1991 og 2004.

I høst skal historien om barnehjemsjenta Annie igjen erobre det norske publikum på Folketeateret i Oslo. Premieredato er satt til 27. september.

Lisa Stokke forteller at hun er kjempespent på å spille Grace Farrell, som har flere scener sammen med Annie.

- Jeg gleder meg veldig til å møte jentene som skal spille Annie. Det er en helt fantastisk casting, og vi skal møtes og starte øvingen i juni, sier Stokke og fortsetter:

- Jeg har ikke jobbet med Marian og Kjersti tidligere, men jeg kjenner Mariann litt fra før. Vi har flere felles venninner, så jeg har blant annet vært hjemme hos henne og lekt med sønnen hennes. Kjersti Holmen er jo Norges svar på Judi Dench. Hun er vår egen teaterdronning, så det blir fantastisk å jobbe med dem, sier hun.

Askepott-historie Stokke har troa på at dette blir en svært populær oppsetning.

- Det er en Askepott-historie som rører ved hjertet. Jeg gråter hver gang jeg ser den og er like redd hver gang for om Annie skal ramle ned fra broa. Jeg så akkurat filmen sammen med datteren min, og hun elsket den, men hun skjønte ikke helt hvorfor man skulle si «dumme hund». Etter filmen spurte hun om ikke hun kunne få spille Annie, sier Stokke og ler.

Foreløpig har de ikke diskutert produksjonen, men Stokke regner med at musikalen blir lett gjenkjennelig.

- Det er en veldig klassisk musikal, så det er nok ikke her man skal finne opp kruttet på nytt, sier hun.

Flere unge norske stjerner har startet sin karriere i nettopp musikalen Annie. I 1991 var det kjente navn som Maria Haukaas Mittet, Jannike Øines og Jannicke Abrahamsen som var å finne i hovedrollene. I 2004 ble rollen som Annie spilt av Tomine Harket og Anna Catharina Stoltenberg. Begge oppsetningene var svært populære blant det norske publikum.

Musikalen Annie:

• Amerikansk musikal fra 1977.
• Bygger på tegneserien «Little Orphin Annie» av Harold Grey som begynte i 1924.
• Handler om den foreldreløse jenta Annie, som bor på et barnehjem i New York på 1930-tallet i USA.
• Annie forsøker å flykte fra barnehjemmet og den strenge bestyreren Miss Hannigan, og blir adoptert av millionæren Oliver Warbucks.
• I 1982 kom filmen «Annie», regissert av John Huston.
• I 1999 kom Disneyfilmen om Annie, regissert av Rob Marshall.
• Musikalen har gått sin seiersgang på Broadway, og har blant annet vunnet prisen for «beste musikal». Den har også blitt satt opp to ganger tidligere i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer