- Jeg var misunnelig og ønsket å ta deler av æren

Innrømmer å ha løyet om «Blurred Lines».

LØY: Robin Thicke er ikke mannen bak superhiten «Blurred Lines», slik han først hevdet. Foto: Stella Pictures
LØY: Robin Thicke er ikke mannen bak superhiten «Blurred Lines», slik han først hevdet. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Artist Robin Thicke (37) fikk umiddelbart stjernestatus da låta «Blurred Lines» traff hitlistene i 2013. 

Nå innrømmer 37-åringen imidlertid at låta ikke er skrevet av ham selv, men av Pharrell Williams, ifølge Daily Mail.

- Jeg var misunnelig og ønsket å ta deler av æren, men Williams skrev stort sett alt alene, noe jeg ble misunnelig for.

- Høy på Vicodin Thicke har tidligere uttalt til GQ Magazine at han og Williams skrev og spilte inn låta på en halvtime. Nå forklarer han at det i realiteten var Williams som jobbet hardt i studio, mens han selv var sterkt påvirket av det smertestillende middelet Vicodin og alkohol.  
- For å være helt ærlig, så var jeg høy på Vicodin og alkohol da jeg dukket opp i studio. Da vi lagde låta ønsket jeg å være mer involvert enn jeg egentlig var. Da den ble en superhit, så ønsket jeg å ta deler av æren.

Det er imidlertid ikke første gang «Blurred Lines» har skapt store overskrifter.

Saksøkt Tidligere har to av Marvin Gayes barn saksøkt Robin Thicke for låta, og anklaget ham for å ha kopiert elementer av farens låt «Got to Give It Up».

Nona Marvisa Gaye (40) og Frankie Christian Gaye (39) mener Thicke har brutt opphavsretten, og påstår også at plateselskapet EMI har mislyktes i å beskytte farens arv.

I selskap med Pharrell Williams gikk duoen til søksmål mot Gayes familie i fjor. Det er i forbindelse med dette søksmålet at Thicke innrømmer å ha skrytt på seg låtskrivingen.

- Oppfordring til voldtekt  Thicke og Williams skriver i sakspapirene, som Hollywood Reporter har fått tilgang på, at det ikke finnes noen likheter mellom de to låtene, annet enn vanlige musikalske elementer.

Også 70-tallsbandet Funkadelic hevder det er store likheter mellom Thickes megahit og deres sang «Sexy Ways», og dermed har Thicke sett seg nødt til å inkludere bandet i søksmålet.
  Låtas tilhørende musikkvideo har også blitt både slaktet og hyllet for sitt sexy uttrykk.

- Dette er rett og slett en oppfordring til voldtekt. Sangen handler om ei jente som vil ha røff sex, men som ikke tør å be om det selv. Gutter må lære seg at nei betyr nei, sa Tricia Romano i The Daily Beast i fjor.