- Jeg var Olof Palmes elskerinne

Skuespilleren Shirley MacLaine (66) hevder at hun hadde en romanse med Olof Palme da han var svensk statsminister, fordi de begge hadde vært elskere i et tidligere liv - da Palme var Karl den store!

Den legendariske Hollywood-stjernen kom med påstandene foran en forbløffet programleder Mike Wallace i det velrenommerte tv-programmet «60 minutes» i går. Selv om Palme-biografen Christer Isaksson i boka «Palme privat» fra 1995 ikke regnet MacLaine-affæren som sannsynlig, har ryktet holdt seg godt. I går bekreftet altså MacLaine ryktene selv. Hun angir ikke nøyaktig tidspunkt for treffene, men sier de fant sted mens han var statsminister. Palme var statsminister i Sverige i 1969- 76 og fra 1982 til han ble drept i 1986.

Rystet programleder

MacLaine kunne fortelle at hun i et tidligere liv på 800-tallet hadde et forhold til den franske erobrer Karl den store, og at han i moderne tid ble gjenfødt som Olof Palme.

- Du hadde en affære i dette livet med Sveriges statsminister som i et tidligere liv var Karl den store, spør en lett beskjemmet Wallace.

- Ja, det var hva mitt syn sa meg, svarer MacLaine.

På gyngende grunn

Nå er det ikke første gang at Warren Beattys storesøster får syner. Hun har lenge prediket om sitt spirituelle liv og kosmiske opplevelser. I 1983 ga hun ut boka «Ut på en gyngende gren» om sjelevandring. Allerede der antyder hun et forhold til en europeisk topp-politiker, en viss «Jerry». Det var dette som startet Palme-spekulasjonene.

På det mer håndfaste plan har MacLaine denne våren regidebutert med filmen «Bruno».

sverre.gunnar.haga@dagbladet.no

BEKREFTER RYKTENE: Shirley Maclaine.