- Jeg var redd jeg skulle sprenge

Jonas Alaska trosset smertene for å spille inn ny musikkvideo. Se premieren på videoen her.

(Dagbladet): Fullt påkledd i dress og med et blybelte rundt livet hoppet Jonas Alaska (24) uti et fem meter dypt basseng for å spille inn den nye musikkvideoen til låta «If Only As A Ghost».

Det skulle vise seg å bli en vond opplevelse, til tross for at han dagen i forveien satt på trikken og øvde på å holde pusten.

Se videopremieren øverst i saken!

- Det ble ganske røft det der, altså, sier Alaska til Dagbladet.

- Håpet på det beste På selve innspillingsdagen forrige lørdag var han både optimistisk og forventningsfull.

- Jeg satt i badstua og koste meg gløgg i hjel, og bare gledet meg til å hoppe uti vannet i full dress og greier. Men så gikk jeg rett til bunns, og derfra var det fælt, sier han.

- Da gjaldt det bare å holde pusten og håpe på det beste.

I 30 sekunder av gangen sank 24-åringen til bunns i bassenget. Å holde pusten gikk fint. Verre var det med ørene.

- Jeg har fått ganske dårlige ører i det siste, det er akkurat som jeg har litt for små kanaler. Så med blybeltet rundt livet og hele greia fikk jeg vanvittig trykk i ørene og i hodet. Jeg var redd jeg skulle sprenge, forteller han.

Farget av blåmerker Hele lørdagen gikk med til å spille inn utallige «takes», og de hyppige pausene imellom var også alt annet enn komfortable for artisten.

- Jeg måtte jo gå rundt i denne våte dressen oppe på land, og passe på at den var bløt hele tida, for hvis ikke var det visst ikke sikkert at jeg gikk rett til bånns i bassenget. Så jeg gikk og dyppa meg hele tida, og det var kaldt.

Etter at innspillingen var ferdig, natt til søndag, var Alaska bare glad for at det var over.

- Den siste gangen husker jeg at jeg tenkte «nå kan det være det samme».

- Jeg har blåmerker på hoftene etter det tunge blybeltet. Jeg følte meg rett og slett litt skjør da jeg kom hjem på natta og la meg på sofaen.

Dramatisk effekt Heldigvis er han fornøyd med resultatet.

- Jeg syns vi fikk videoen slik vi hadde tenkt. Den ble enda mer dramatisk enn jeg hadde forestilt meg. Boblene under vannet ble «crazy» og kjempefint. Jeg synes vi fikk ut den effekten vi hadde håpet på, sier han.

Alaskas to stikkord for musikkvideoen var på forhånd at den skulle være baklengs og under vann. Deretter spant han videre på ideen sammen med regissør André Chocron.

- Utfordringen var jo at sangen er ganske lyrisk. Teksten står veldig i sentrum, og jeg ville ikke ta fokuset vekk fra den, men lage noe som var interessant og i tråd med teksten. Det syns jeg vi fikk til.

- Den smertefulle innspillingen var altså verdt det?

- Ja. Takk og lov.

Vurderer stuntmenn neste gang Dette er ikke første gang at 24-åringen utfordrer smerteterskelen for en musikkvideo.

I videoen til låta «I Saw Your Kid» tok han nemlig plass i bokseringen.

- Jeg trodde det var ganske hardt å spille inn «I Saw Your Kid»-musikkvideoen. Men det var ingenting mot denne. Herfra går det nok bare oppover. Nå skal jeg tenke meg godt om, sånn at jeg kan finne på noe komfortabelt til neste musikkvideo, sier han og ler.

- Eventuelt hyre inn stuntmenn?

- Hehe, ja.