- Jeg var sinnssyk i gjerningsøyeblikket

Per Heimly forteller om da han drepte Ari Behn i sitt tidligere liv.

- DU DREPTE MEG! Ari Behn viser at han er sur på kameraten Per Heimly, som skal ha drept ham i sitt tidligere liv. - Jeg tror på at vi har levd tidligere, sier Ari Behn til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones
- DU DREPTE MEG! Ari Behn viser at han er sur på kameraten Per Heimly, som skal ha drept ham i sitt tidligere liv. - Jeg tror på at vi har levd tidligere, sier Ari Behn til Dagbladet. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

STAVANGER (Dagbladet): Onsdag i neste uke har teaterforestillingen «Treningstimen» premiere på Rogaland teater i Stavanger.

- Jeg er veldig trygg på Kim Sørensen (regissør, red.anm.) og skuespillerne. Jeg har vært her flere ganger, og til slutt måtte jeg bare gi slipp. Det er derfor jeg jobber med teater, sier Ari Behn (38) til Dagbladet.

Har med Per «Treningstimen» er nemlig Behns dramatikerdebut. Stykket handler om ekteparet Lydia Behrens og Anton Sommerfeldt - to enere på hvert sitt felt, hvor største feiltakelse var å gifte seg med hverandre.

I dag var en samlet norsk presse på plass i Stavanger for å få den første smakebiten av forestillingen. Behn kom allerede på tirsdag, og hadde da med seg sin kamerat Per Heimly - som også tar bilder av forestillingen for teatret.

Behn tror han har levd før De to har skapt overskrifter den siste tida med sitt program «Ari og Per» på NRK 1. Seinest denne uka var de i vinden da det ble kjent at duoen lar seg hypnotisere i USA. Behn påstår da at han kommer i kontakt med sin avdøde bestefar.

- Følte du virkelig at bestefaren din var der?

- Det er mange måter å tolke en diagnose på. Som historieforteller er jeg den første til å la meg behandle, svarer Behn og fortsetter:

- Jeg tror på at vi har levd tidligere. Og at minner ligger lagret i hard ware - i kroppen vår. Alle kan gjenskape et øyeblikk ved å tenke tilbake, i hypnosen blir det mye sterkere, sier Behn til Dagbladet.

- Sinnssyk i gjerningsøyeblikket Heimly forteller til Dagbladet at han syns det er morsomt at programmet «Ari og Per» har skapet oppstyr. Likevel trodde han publikum skulle være mer kritiske.

- Jeg så for meg at vi skulle få mer kjeft enn det vi har gjort, sier Heimly til Dagbladet.

- Og du har drept Ari i ditt tidligere liv?

SNART PREMIEREKLARE:  Ari Behn debuterer som dramatiker med stykket "Treningstimen", som settes opp på Rogaland Teater. Fra venstre skuespillerne Espen Hana, Kikki Stormo, og Svein Solnes, mens forfatteren Ari Bhen står bak.  Foto: Lars Eivind Bones
SNART PREMIEREKLARE: Ari Behn debuterer som dramatiker med stykket "Treningstimen", som settes opp på Rogaland Teater. Fra venstre skuespillerne Espen Hana, Kikki Stormo, og Svein Solnes, mens forfatteren Ari Bhen står bak. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Ja, jeg har visst det. Men jeg kan ikke huske det, da. Jeg var sinnssyk i gjerningsøyeblikket. Egentlig er jeg mer pasifistisk av meg, sier Heimly og ler.

Han håper at det blir mer tv-laging på de to, fordi det er så «gøy å være på tur med Ari».

I kveld vender de to kameratene tilbake til hovedstaden, før en ny tur går til Stavanger i neste uke.

- Jeg tenkte at jeg skulle tilbake for å se hvordan forestillingen blir når alt er skrudd til, sier Heimly.