- Jeg var utbrent

Elin Tvedt (37) har brukt to år på å komme til hektene igjen.

STRENGE KARV:  Elin Tvedt har alltid stilt strenge krav til seg selv. Da hun jobbet som programleder i Frokost-tv på NRK sov hun knapt om natta. Hun bare jobbet og fikk ikke sove.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STRENGE KARV: Elin Tvedt har alltid stilt strenge krav til seg selv. Da hun jobbet som programleder i Frokost-tv på NRK sov hun knapt om natta. Hun bare jobbet og fikk ikke sove. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg sov aldri. La meg klokka elleve på kvelden og sto opp to på natta. Ikke engang innsovingstabletter hjalp, sier Elin Tvedt om tiden i frokost-tv på NRK.

I dag venter hun sitt andre barn, er journaliststudent og trives godt i hjembygda Ølen. Nedturen i 2005 lærte hun mye av.

Den gang rakk den populære programlederen og tidligere værdamen så vidt jobbe én sesong av frokost-tv, før det sa pang.

Tvedt var overarbeidet og utbrent.

- Jeg prøvde å lære alt om alle temaene vi skulle prate om. Det sier seg selv at det ikke går når vi hadde 52 saker i uka. Selv om vi hadde egne researchere, leste jeg meg opp på alt.

Flyttet fra Oslo Etter klar oppfordring fra legen, ble Tvedt sykmeldt på dagen og forsvant fra tv-skjermen.

- Jeg stiller ofte altfor store krav til meg selv. Og jeg visste med en gang at jeg ikke kunne gå på en ny sesong, selv om det var mange måneder til sesongstart.

- Det tok to år før jeg klarte å sitte i sofaen med PC eller mobil. PC-en måtte jeg ha på kontoret og mobilen brukte jeg bare når jeg måtte. De to tingene betydde «jobb» for meg. Jeg klarte ikke slappe av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer