NY SKIVE: Damon Albarn er aktuell med soloplate. Her fotografert på SXSW-festivalen i Austin for to uker siden. Foto: SCANPIX
NY SKIVE: Damon Albarn er aktuell med soloplate. Her fotografert på SXSW-festivalen i Austin for to uker siden. Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg var utrolig heldig som slapp unna

Blur-vokalisten gikk på heroin fem dager i uka da han var en av verdens største popstjerner.

(Dagbladet): Snart gir han ut soloalbumet «Everyday Robots», med tekster som omhandler alt fra narko til porno. I den forbindelse har Blur- og Gorillaz-vokalisten Damon Albarn åpnet seg om begge deler i et intervju med Q Magazine.

Ifølge et utdrag fra intervjuet som er gjengitt av en rekke medier (Daily Express, Music News), gikk Albarn på heroin da Blur var på sitt største midt på nittitallet.

I dag regner han seg som svært heldig som kom seg ut av misbruket, men står fast ved at det var en kreativ og produktiv periode for ham.

En odyssé Strategien var å ruse seg fem dager i uka, men holde seg nykter i helga for å beholde kontrollen over dopet. Han tenkte aldri at å bruke heroin kunne bli et problem.

- Jeg hater å snakke om dette, på grunn av familien min og datteren min, sier 45-åringen, som har en 14 år gammel datter med kjæresten Suzi Winstanley.

- Men for meg var det utrolig kreativt. Det frigjorde meg og var litt av en odyssé. En kombinasjon av det, og å spille skikkelig repetitiv, vakker musikk i Afrika forandret meg fullstendig som musiker. Jeg fant en rytme og klarte på en eller annen måte å bryte ut av noe med stemmen min, sier Albarn.

En ond ting Vokalisten er nøye med å påpeke at han har vært helt av stoffet i mange år og at han ikke anbefaler noen å ta harde narkotiske stoffer.

Er du blant dem som nå tenker at det hadde vært fint å «finne sin rytme» og vurderer en shoppingtur på Plata kan det være verdt å reflektere over at det er en ting å lefle med heroin når du er en steinrik celebritet med et stort støtteapparat, en annen ting å bli heroinist som... vel, deg.

- Det gjør deg til en svært isolert person, og til syvende og sist er det aldri bra å bli så avhengig av noe, sier Albarn, som fortsatt holder til i det samme London-strøket han alltid har bodd i og noen ganger støter på gamle kompiser fra dopdagene.

- Disse spøkelsene er rundt meg hver dag. Bare fordi jeg forandret meg betyr det ikke at det ikke fortsatt foregår. Og de ser ganske slitne ut. Det er fryktelig å bli så avhengig av noe. Det er en ond, ond, ting, sier han.

I OSLO: I fjor spilte Blur på Øyafestivalen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
I OSLO: I fjor spilte Blur på Øyafestivalen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer