Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var veldig klar på at dette ikke ville bli noen vanlig NRK-serie

Forvent blodsprut i «Hellfjord», sier regissør Tommy Wirkola.

NY TV-SERIE: Fra venstre Zahid Ali, Stig Frode Henriksen og Ingrid Bolsø Berdal fra  «Hellfjord» som har premiere på NRK1 tirsdag. Foto: NRK
NY TV-SERIE: Fra venstre Zahid Ali, Stig Frode Henriksen og Ingrid Bolsø Berdal fra «Hellfjord» som har premiere på NRK1 tirsdag. Foto: NRK Vis mer

Han står bak den elleville filmparodien «Kill Buljo», vekket nazizombier til live i «Død Snø» og instruerte stjernene Jeremy Renner og Gemma Arterton i Hollywood-filmen «Hansel and Gretel».

Men for regissør Tommy Wirkola (33) er det likevel stort når hans TV-serie «Hellfjord» til uka begynner å gå på NRK.

- Det er stas å komme på statskanalen i beste sendetid. Og jeg er veldig spent, det må jeg si. Det er jo en... annerledes serie vi har laget. Den er nokså unik i tonen, sier Wirkola til Dagbladet på telefon fra Los Angeles.

Oppmuntret Det kan han trygt si. Tidligere har «Hellfjord» vært omtalt som «Himmelblå» på syre med en dash Twin Peaks».

Serien handler om en norskpakistansk politimann - spilt av Zahid Ali - som relokaliseres til en perifer lensmannsstilling i en norsk bygd etter å ha tatt livet av en politihest foran tusenvis av glade barn på Karl Johans gate 17. mai.

Wirkola har ikke følt noe press på å moderere sin blodsprutende humor når han skulle lage TV-serie for statskanalen.

- Nei, tvert imot ble jeg oppmuntret til å gjøre det mer. NRK tok kontakt med meg etter å ha sett «Død Snø» for å få noe liknende til en påskeserie. Jeg fortalte dem at jeg var i ferd med utvikle noe med Zahid Ali, og at de kunne få det istedet - og var hele tiden veldig klar på at dette ikke ville bli noen vanlig NRK-serie, men en serie med ekstreme elementer, sier Wirkola.

Out there - Ikke at «Hellfjord» er spesielt preget av blod og gørr, men den har sine eksplisitte øyeblikk. Blant annet starter det hele med en scene som er nokså «out there», når politimannen tar livet av hesten. Vi får bare håpe det ikke skremmer folk fra å se resten av serien, sier Wirkola.

STJERNEREGISSØR: - Jeg skriver for tide både på et nytt prosjekt for Paramount, og et norsk prosjekt, sier Tommy Wirkola (33) som er premiereklar med TV-serie på NRK. Foto: Sigurd Fandango/ Dagbladet
STJERNEREGISSØR: - Jeg skriver for tide både på et nytt prosjekt for Paramount, og et norsk prosjekt, sier Tommy Wirkola (33) som er premiereklar med TV-serie på NRK. Foto: Sigurd Fandango/ Dagbladet Vis mer

Heller ikke i møtet med underholdningsmaskinen Hollywood mener Wirkola at han har måttet svelge kameler. «Hansel and Gretel» får da også høyeste aldersgrense når den kommer på kino i USA i januar.

- Vi har testet forskjellige varianter av filmen, men det har aldri vært snakk om å tilpasse den noen lavere aldersgrense, slår regissøren fast.

God måned for action At filmselskapet Paramount har valgt å sette opp filmen i januar, i motsetning til den presumtivt mer lukrative sommersesongen, er ikke noe tegn på at forventningene til den actionfylte eventyrfilmen er redusert, mener Tommy Wirkola.

- De siste årene har januar vært en god måned for filmselskapet, med store suksesser som «Cloverfield» og «Shutter Island». Det er et godt tidspunkt for actionfilmer etter den tunge Oscar-sesongen på høsten. Og «Hansel and Gretel» er så langt fra noen Oscar-film som man kan komme. Det er pur underholdning, sier Wirkola.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media