- Jeg var vettskremt

Men nå er filmen til popstjerne Kylie Minogue (43) den store snakkisen i Cannes.

SPILLER I KUNSTFILM: Popstjerne Kylie Minogue overrasker alle ved å spille i kunstfilmen «Holy Motors», som i dagene etter visningen under filmfestivalen i Cannes kalles festivalens rareste.  Foto: SCANPIX/AFP PHOTO
SPILLER I KUNSTFILM: Popstjerne Kylie Minogue overrasker alle ved å spille i kunstfilmen «Holy Motors», som i dagene etter visningen under filmfestivalen i Cannes kalles festivalens rareste. Foto: SCANPIX/AFP PHOTOVis mer

 CANNES (Dagbladet): - Jeg var vettskremt, medgir popstjerne Kylie Minogue (43).

- Men først og fremst var jeg begeistret. Det var spennende å gå inn i det ukjente.

Hun spiller en birolle i «Holy Motors», en bisarr og betagende drøm av en kunstfilm som har vært det store samtaleemnet under filmfestivalen i Cannes siden den ble vist første gang tirsdag kveld.

Filmen følger en underlig skuespiller som kjøres rundt i limousin og spiller ut roller i scener som kanskje eller kanskje ikke tilhører det virkelige livet, og som ikke har noen tilskuere.

  «Cannes' rareste» Filmen kalles «Cannes? rareste», og regissør Leos Carax, som også blant annet har laget «De elskende på Pont Neuf», var sparsommelig med forklaringer da han møtte pressen i går.

Også Minogue, som spiller en gåtefull kvinne med en lignende jobb, ble bedt om å forklare hva filmen handlet om.

- Jeg tror det har å gjøre med hvor forskjellig vi presenterer oss selv i forskjellige situasjoner, sier hun.

Hun beskrev det å være i Cannes som «en drøm».

Emosjonell Kylie - Hele opplevelsen med denne filmen har vært veldig dyp og emosjonell, fortalte hun.

- Prosessen var preget av ømhet og enorm tillit. Jeg tok rollen veldig alvorlig. Jeg fjernet meg selv fra å være Kylie og nektet entouragen min å komme på settet. Jeg ville være så åpen som mulig, og bli et blankt ark for Leos.

  Magisk Carax ga ikke mange instruksjoner.

- Jeg tror ikke han ville påvirke meg med for mye informasjon. Men han er kjent for å ta mange opptak, så når han var stille og lykkelig og sa «la oss gå videre», var jeg lykkelig også.

I «Holy Motors», som er spekket med referanser til filmer og filmsjangre, fremfører hun en sang i noe som ligner en musikalscene.

- Jeg visste det skulle være en sang i filmen, og da Leos sa jeg skulle fremføre den live, syntes jeg det var helt magisk, forteller hun.

- Det var et møte mellom de to verdenene jeg var i, filmen og musikken. Jeg begynte karrieren min som skuespiller, og syntes det var nydelig å lage film igjen.

SERIØS: Kylie Minogue med regissør Leos Carax på pressekonferansen i dag. - Jeg tok rollen veldig alvorlig. Jeg fjernet meg fra å være Kylie, kunne hun fortelle. Foto: SCANPIX/AP Photo/Francois Mori
SERIØS: Kylie Minogue med regissør Leos Carax på pressekonferansen i dag. - Jeg tok rollen veldig alvorlig. Jeg fjernet meg fra å være Kylie, kunne hun fortelle. Foto: SCANPIX/AP Photo/Francois Mori Vis mer