«Jeg vasser ikke akkurat i filmtilbud»

Turnéaktuelle Espen Lind (37) satt i nettmøte.

Nettmøtet med Espen Lind er nå avsluttet. Les svarene fra artisten nederst i saken.

Det har begynt å kile i magen til den populære artisten. Det er en god kribling, men Espen Lind er likevel ikke helt komfortabel.

Han liker ikke å gjøre ting han ikke har helt kontroll over.

- I studio har jeg oversikt, da er jeg i mitt rette element. Men på konsertscenen er jeg mindre komfortabel.

Litt kontrollfrik

Bortsett fra turneen med «Halleluja-kameratene» i fjor, har ikke Espen Lind vært på turné siden han startet sin løpebane som artist i 1994/95. Det var da noenogtyveåringen med lange rastafletter ga ut albumet «Mmm… Prepare To Be Swayed» under navnet Sway.

- Det er snart 15 år siden. Etter det har det bare blitt låtskriving og studiojobbing. Jeg gleder meg til å møte publikum. Men på en scene har jeg ikke den oversikten jeg liker å ha.

- Er litt kontrollfrik, sier artisten som er spent på hva som skjer når sikkerhetsnettet forsvinner.

LETT NERVØS: Espen Lind legger om et par måneder ut på sin første soloturné siden han debuterte som Sway midt på 90-tallet. - Jeg gleder meg, men har også nerver. På en scene har jeg ikke den kontrollen jeg har i studio. Foto: SCANPIX
LETT NERVØS: Espen Lind legger om et par måneder ut på sin første soloturné siden han debuterte som Sway midt på 90-tallet. - Jeg gleder meg, men har også nerver. På en scene har jeg ikke den kontrollen jeg har i studio. Foto: SCANPIX Vis mer

Hovedfokuset på turneen blir på det siste albumet, «Army Of One», men han lover også å servere høydepunkter fra hele karrieren - også sanger fra debutalbumet.

- Uttrykket på plata er litt nede, og det litt intime preget ønsker jeg å formidle. Plata er som skapt for å spille live.

Skriver for popeliten

Han er allerede i gang med bandøvingen. Men det blir ikke turné før i slutten av oktober og fram mot jul. Turneen er langt ifra ferdigspikret, men vi snakker om 25-35 jobber. I morgen drar han og samboeren til New York. Der skal han skrive låter for verdensstjerner sammen med kollega Amund Bjørklund i hitfabrikken Espionage.

- Det nytter ikke å sitte i Norge å skrive sanger for amerikanske artister.

- Jeg må ha et studio på Manhattan, der managere og artister kan dumpe innom og høre. Det er slik det foregår. Nå blir jeg i USA i seks uker, før jeg kommer og øver mer med bandet mitt, sier Lind.

Han vil ikke ut med hvem han skal skrive låter og samarbeide med i USA.

- Nei, det er bare dumt å si noe som kan skje blir vraket i siste sekund. Ting skjer fort i platebransjen.

«Jeg vasser ikke akkurat i filmtilbud»

Orker ikke storbyliv

Espen Lind er fremdeles overrasket over at albumet «Army Of One» har passert 50 000 solgte eksemplarer.

- Jeg hadde råd til å lage ei plate som kanskje ikke ville selge, eller som kanskje ikke flere enn 5000 ville ha. At en rolig popplate med balalaika og tuba skulle gå hjem til så mange er underlig. Jeg tenker allerede at på neste plate må jeg forfølge det samme sporet.

Tromsøværingen flyttet for 15 år siden til Oslo, men han fikk nok av storbylivet - også det i New York. Nå bor han i fredelige Son utenfor Moss - det en nordlending vil kunne kalle gangavstand til hovedstaden.

- Vi har et hus og har kjøpt en ny tomt, men har ikke kommet i gang med byggingen. Har hatt så mye å holde på med. Jeg er snart 40, og går aldri på byen lenger. Men om 15-20 år flytter jeg nok tilbake til Tromsø.