- Jeg vet at jeg var pen før, men nå aner jeg ikke

De skjeggete ZZ Top-gutta har ingen planer om å fjerne merkevaren.

NORGESAKTUELLE: Bluesrockbandet ZZ Top spiller på Notodden Blues Festival i morgen. Dusty Hill, Billy Gibbons og Frank Beard sier til Dagbladet at de ikke har planer om å holde seg unna trøbbel under norgesoppholdet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
NORGESAKTUELLE: Bluesrockbandet ZZ Top spiller på Notodden Blues Festival i morgen. Dusty Hill, Billy Gibbons og Frank Beard sier til Dagbladet at de ikke har planer om å holde seg unna trøbbel under norgesoppholdet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Er det første gang vi spiller på Notodden Blues Festival? spør Dusty Hill (63).

Han kikker på ZZ Top-kollegene sine. De har nettopp landet på Gardermoen. Gitarist Billy Gibbons (62) trekker på skuldrene. Trommisen Frank Beard (63) rister på hodet og kikker ut i lufta.

Joda, det er første gang det amerikanske bluesrockbandet er på programmet til Norges største bluesfestival. Til stor fornøyelse for festivalarrangørene.

Med hitlåter som «Sharp Dressed Man» og «Legs», og over 50 millioner solgte album, regnes ZZ Top som et av verdens mest populære rockeband. Og under helgas festival blir de første band på plass i byens egen Walk of Fame.

Hardtarbeidende Texas-trioen slapp nylig EP-en «Texicali», som fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder.

I september kommer guttas 15. studioalbum ut - det første på nær ti år.

- Vi venta på invitasjon til Oslo slik at vi kunne «time» det på denne måten, det var derfor det tok så lang tid, spøker Gibbons før Hill tar ordet:

- Vi har jobbet veldig lenge med det, og klarte aldri å si oss fornøyde. Ikke før nå.

Superprodusent Det kommende albumet er produsert av superprodusenten Rick Rubin.

Til tross for at ZZ Top ikke vil si så mye om det, er sannheten at Rubins var mannen som ga Johnny Cash en ny vår, da han produserte det som ble mange album i serien «American Recordings».

Det var imidlertid ikke dette gutta fant mest fascinerende ved stjerneprodusenten.

WALK OF FAME: Da ZZ Top onsdag kveld ankom Norge for å spille på Notodden Blues Festival, signerte de det som blir første stein i festivalens egen Walk of Fame. Manager Pablo Gamblo holder steinen, og Billy Gibbons signerer. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
WALK OF FAME: Da ZZ Top onsdag kveld ankom Norge for å spille på Notodden Blues Festival, signerte de det som blir første stein i festivalens egen Walk of Fame. Manager Pablo Gamblo holder steinen, og Billy Gibbons signerer. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Vi liker Rick, han har kult skjegg, ler de.

Beholder skjegget Apropos skjegg. ZZ Top er, foruten om sin fyldige katalog og over 40 aktive musikerår, godt kjent for Hill og Gibbons' lange og noe ustelte skjegg.

Til tross for at også dette har vært en del av bandet i år, påstår Beard, som ironisk nok er den eneste i bandet uten særlig skjeggvekst, at de ikke bryr seg særlig om imaget sitt.

Men hverken Hill eller Gibbons har planer om å ta fram barberhøvelen med det første.

- Nei, jeg aner jo ikke hvordan jeg vil sett ut uten det. Jeg vet at jeg var pen før, men nå aner jeg ikke, ler Hill.

- Vi beholder det for nå, konkluderer Gibbons.

ZZ TOP

• Amerikansk band, spiller bluesinspirert rock.

• Etablert i Texas 1969, ga ut sitt første album kalt «ZZ Top's First Album» året etter.

• Består av bassist Dusty Hill (63), gitarist Billy Gibbons (62) og trommeslager Frank Beard (63).

• Har gitt ut 14 studioalbum i perioden 1970 - 2003. I september kommer det 15. albumet.

• Spiller på Notodden Blues Festival i morgen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer