Dennis Storhøi spiller hard forsvarssjef i NRK-serien Nobel

- Jeg vet noe om hvordan det er å knekke sammen både fysisk og psykisk

Dennis Storhøi lærte mye om seg selv i forsvaret. Han mener erfaringene var så viktige at han trikset sønnen inn i Garden så han skulle oppleve det samme.

TILBAKE PÅ GAMLE TRAKTER: Dennis Storhøi er aktuell som FSK-sjef i serien Nobel. Mye av serien er spilt inn på Akershus Festning i Oslo. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
TILBAKE PÅ GAMLE TRAKTER: Dennis Storhøi er aktuell som FSK-sjef i serien Nobel. Mye av serien er spilt inn på Akershus Festning i Oslo. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Ja, jeg brukte flere egne erfaringer fra forsvaret i «Nobel». Det var utfordrende fysiske og psykiske tester for å komme inn i Garden. Jeg vet noe om hvordan det er å knekke sammen både fysisk og psykisk, sier Dennis Storhøi (56) med et bestemt blikk.

Den rutinerte skuespilleren er for tida å se som beinhard forsvarssjef i suksesserien «Nobel» hver søndag på NRK. Nå sitter 56-åringen på sitt stamsted, den ærverdige Bibliotekbaren på Bristol i Oslo, og forteller om de tøffe erfaringene han fikk som ung soldat i vinterkulda på 80-tallet.

- Når du skal springe tremila med tunge støvler og 11 kilo på ryggen, mens du får kramper i hele kroppen og beina henger etter deg. Da blir du kjent med deg selv, både med positive og negative sider.

Han tenker lenge og veier ordene, mens pianisten på Bristol spiller varsomme, myke toner i bakgrunnen. Kontrasten til det skuespilleren forteller, er stor.

- Du står der og griner, med snørr og tårer i ansiktet, og har valget mellom å gi opp eller springe ferdig. Det interessante var at jeg den gangen tenkte «ikke faen» og kom i mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer