ETTERLYSER KVINNEROLLER:  Naomie Harris er snart kinoaktuell i Norge med filmen om Mandelas liv «A Long Walk to Freedom». Hun mener det er for få seriøse, kvinnelige filmroller tilgjengelig i bransjen. Foto: Stella Pictures
ETTERLYSER KVINNEROLLER: Naomie Harris er snart kinoaktuell i Norge med filmen om Mandelas liv «A Long Walk to Freedom». Hun mener det er for få seriøse, kvinnelige filmroller tilgjengelig i bransjen. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg vil aldri kunne spille i Downton Abbey

Naomie Harris etterlyser kvinnelige roller.

(Dagbladet): - Det er åpenbart visse roller jeg aldri vil få fordi jeg er svart kvinne, som for eksempel en rolle i Downton Abbey, sier Naomie Harris (37) til The Telegraph.

Hun spiller rollen som Winnie Mandela i storfilmen «Mandela: A Long Walk to Freedom», som snart har premiere på norske kinoer.

- Mangel på kvinneroller Harris sier imidlertid til avisa at hun aldri har opplevd rasisme i filmbransjen, men at det derimot er svært vanskelig å få gode roller som kvinnelig skuespiller.

- Det er vanskelig å bli tatt seriøst som kvinne i denne bransjen og det er stor mangel på store, seriøse kvinnelige roller, sier hun.

Ifølge Harris har hun fått et godt rykte fordi hun har utdannelse fra det anerkjente universitetet Cambridge, noe som har hjulpet hennes karriere og måten hun har blitt mottatt på.

Men hun mener likevel at kvinner har altfor få muligheter i bransjen. Ifølge henne selv har mangelen på gode kvinnelige roller vært den mest hemmende faktoren i hennes karriere.

Bond-pike Harris er også kjent for å ha spilt Bond-pike i den siste Bond-filmen «Skyfall», og det ryktes at hun er aktuell for også den neste Bond-filmen.

Hun har også spilt i storfilmene «Pirates of the Caribbean».

Filmen «Mandela: Long Walk to Freedom»  handler om livet til frigjøringshelten Nelson Mandela, som døde 5. desember.

Mandela rakk å se filmen under en visning i Det hvite hus før han døde, og skal ha blitt svært begeistret. Filmen har premiere i Norge 17. januar.