Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-Jeg vil alltid være «Fuck deg»-dama

Spellemann- nominerte «Fuck deg» har gjort nykomlingen Sichelle (19) til et elsket og hatet popfenomen. Nå skal hun gi ut ny singel - og kanskje bli kjent med faren sin igjen.

- Når folk sier «Fuck deg», så tenker de på meg. Det har jeg egentlig slått meg til ro med. Jeg kommer alltid til å være «Fuck deg»-dama, sier Sichelle.

13 000 nordmenn har til nå kjøpt låta som er oversatt fra dansk. Et svært respektabelt salgstall for en fra før av ukjent artist, men likevel ikke nok til å vekke den type oppmerksomhet Sichelle har vært utsatt for. En blanding av hat og positive tilbakemeldinger, som hun selv sier.

- Noen skriver til meg og sier at sangen min er grunnen til at de orker å stå opp om morgenen, mens andre hater den intenst, sier Sichelle.

Men det gir resultater. Neste lørdag skal hun kjempe om Spellemannprisen for årets hit, og nå på mandag slippes hennes nye singel «Min» - som på grunn av forhåndssalg føyk rett inn på femteplass på singellista. Sichelle ser ut til å ha truffet et eller annet, og i april kommer debutalbumet.

Fikk plutselig en identitet

«Fuck deg»-dama vokste opp på beste vestkant i Oslo, Ullevål Hageby, sammen med sin norske mor og grenadiske far. Da hun var åtte år gammel flyttet faren tilbake til Grenada.

- Jeg har ikke hatt så mye kontakt med ham siden. Det er litt trist, sier Sichelle og blir stille.

Da Sichelle gikk på ungdomsskolen, flyttet hun sammen med moren til Grünerløkka som ligger på østkanten i Oslo. Vest og øst i hovedstaden kan oppleves som to forskjellige verdener, kanskje spesielt hvis moren din er norsk, og faren din er mørk i huden.

FAREN FLYTTET: Sichelle (19) har mor som er norsk, og far som kommer fra Granada. Faren flyttet tilbake til hjemlandet da Sichelle var 8 år, og siden har de knapt hatt kontakt. Foto: Håkon Eikesdal
FAREN FLYTTET: Sichelle (19) har mor som er norsk, og far som kommer fra Granada. Faren flyttet tilbake til hjemlandet da Sichelle var 8 år, og siden har de knapt hatt kontakt. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- På den nye skolen var det greit å være annerledes, for det var alle andre også sier Sichelle med pen vestkantuttale. Den har hun beholdt.

Nå bor hun på Sinsen i Oslo, fortsatt på østkanten.

- Rart

I mars reiser hun til Trinidad og Tobago, men hun har ikke tenkt å møte faren.

- Det er litt rart å reise til andre siden av kloden, og vite at faren din er en time unna, men jeg er ikke helt klar for det. Kanskje i høst, sier Sichelle.

Nå skal Sichelle konsentrere seg om å gjøre ferdig resten av albumet. Alle tekstene skal være på norsk.

- Norske tekster, når de er gode eller morsomme, går mye mer inn hos folk. Nordmenn er gjerne litt redde for norsk, det bør de ikke være, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media