- Jeg vil bli et bedre menneske

Rollen som snill lege har fått skandalekongen Mikael Persbrandt (46) til å ville bli et bedre menneske.

SPILLER SNILL: Han er kjent for sine usympatiske roller og turbulente privatliv, men i sin siste film spiller Mikael Persbrandt en snill lege. 
Foto Agnete Brun/ Dagbaldet
SPILLER SNILL: Han er kjent for sine usympatiske roller og turbulente privatliv, men i sin siste film spiller Mikael Persbrandt en snill lege. Foto Agnete Brun/ DagbaldetVis mer

||| (Dagbladet): Den svenske skuespilleren er kjent for sitt temperament, sin fyllekjøring, sine store roller, og sitt til tider turbulente privatliv. Men rollen som legen Anton i den danske filmen «Hævnen», har fått ham til å tenke.

Destruktivt - Jeg vil lære meg selv å bli et bedre menneske på bekostning av kunsten. Kanskje blir jeg et harmonisk menneske og en dårlig skuespiller, og selv om det er en vanskelig erkjennelse, har jeg tenkt å fortsette. Jeg vil ikke gi opp, for det er så lett for meg å bare kaste håndklet inn ringen her i livet og velge å overgi meg selv til kunsten og det destruktive. Så jeg prøver å oppgi det og omgir meg med mennesker som minner meg om faren ved å gi inn i destruksjonen, sier Persbrandt i et intervju med den svenske nettsiden fri.dk.

Familiefar og lege Filmen er reggisert av Susanne Bier, og Persbrandt spiller rollen som lege og familiefaren Anton, som selv i livets største dillemma ikke mister sin retning som et godt menneske.

- «Hævnen» handler om barn, kjærlighet og masse av det som livet inneholder, små - og kanskje banale — historier, som tilsammen handler om det å være et menneske. Men den inneholder ikke så mye av det jeg kjenner som skuespiller. Jeg verken roper, skriker eller gråter. Legen Anton er det gode menneske, og det er ikke det letteste å spille, sier Persbrandt i intervjuet.
To barn Persbrandt var i flere å sammen med norske Maria Bonnevie. De fire siste årene har han vært samboer med Ulf Lundells datter, Sanna Lundell, som han har to barn med.

- Jeg har gitt meg selv et løfte om at jeg skal være en nærværende far som alltid er der for dem. Jeg vil ikke lenger svømme i min egen patetiske smerte.