- Jeg vil ha en norsk brud

Wyclef Jean er ferdig med å sørge over tapet av faren sin. Nå vil han spre det glade budskap og gjøre ferdig plata med norske Siri Stranger.

NEW YORK (Dagbladet): - Norge er som et av hjemmene mine. Jeg føler en nærhet til det norske folk som jeg ikke helt kan forklare. Nordmenn føler musikken min, sier Wyclef Jean opprømt til Dagbladet.

Å si hvor man kommer fra, er nok til at mannen fra Haiti legger fra seg kyllinglåret han gnager på for å smile med hele kroppen. Wyclef, som slo gjennom med gruppa Fugees, er etter sigende lykkelig gift, men sier likevel:

- Jeg kommer kanskje til å ha fem koner før jeg dør, og da trenger jeg en norsk brud!

Skal jobbe med Siri

Det gode forholdet til Norge er også i ferd med å materialisere i innspillingsstudio. Det er Wyclefs eget plateselskap Clef Records (med samarbeidsavtale med bransjelegenden Clive Davis' selskap J Records) som med tid og stunder skal gi ut debutplata til Siri Stranger fra Drøbak.

- Vi skal jobbe enda et år sammen med henne. Neste gang jeg kommer til Norge, skal hun få varme opp for meg. Vi skal breake henne her i USA først. Her og i Norge, sier Wyclef, som heller ikke har glemt Nobelpris-nachspielet på toppen av Oslo Plaza for to år siden. I et par timer var han rett og slett kongen av Oslo.

- Det var så bra!

Da Dagbladet forteller ham at den heidundrandes festen ble forsøkt gjenskapt i fjor, med ikke fullt så elektrisk resultat, ler han hysterisk.

- Var det sånn: «Hvor er Wyclef?» «Burde vi flydd inn Wyclef?» Haha!

Feiring

At Wyclef tar seg tid til å møte Dagbladet i J Records' elegante lokaler midt på Manhattan, skyldes selvsagt at mannen har ting å selge. Ikke bare én plate, men to: Det stjernespekkede albumet «The Preacher's Son», hans fjerde, kommer neste uke. Sju dager seinere følger Wyclefs gamle selskap Sony opp med en oppsummerende samleplate.

- «The Preacher's Son» er en feiring av livet. Jeg brukte to år på å sørge over tapet av faren min. Dette er etter sorgen, og du kan høre oppstandelsen, sier Jean.

På «The Preacher's Son» får mannen som kjenner «alle» hjelp fra blant andre hiphopdronningen Missy Elliott, souldivaen Patti LaBelle, gitarkongen Carlos Santana og den ultraaktive rapperen Redman.

- Yeah, jeg kjenner mange talentfulle mennesker, humrer han.

Don King

Da «The Preacher's Son» ble gjenstand for en gedigen PR-fest/konsert i New York i midten av september - den fikk R.E.M.s hemmelige Oslo-konsert til å framstå som en småkoselig klassefest - dukket blant andre Don King og Donald Trump opp på den røde løperen. På scenen sto den aldrende direktør Clive Davis og vrikket til den nye plata, i sannhet et mektig syn.

- Clive er som en far for meg. Han kom i pappas begravelse. Jeg hadde ikke engang kontrakt med ham da det skjedde. Han kom som venn, sier Wyclef om bransjelegenden.

De jobbet sammen i forbindelse med Santanas monsterhit «Maria Maria».

Til slutt er vi nødt til å spørre om Fugees.

Lauryn Hills tilbaketrekning fra popstjernelivet lover ikke godt for en gjenforening, men Wyclef holder døra på gløtt.

Sol, måne og trekkfugler

- Månen stiger og sola går ned, ikke sant? Fuglene flyr, og de vet når de skal gå til Florida fordi de føler at det blir kaldere. Så ja, jeg tror det blir en ny Fugees-plate. Fugees ble ikke skapt gjennom en datamaskin, det ble skapt av energien i solsystemet, skjønner du hva jeg sier?

- Eh, ikke helt.

- Den samme energien kan gjenskape Fugees på nytt.

PLATEBOSSEN: Wyclef Jean får ikke rost sin norske signering Siri Stranger nok. - Hun er som Whitney Houston, det er pop med sjel, sier han til Dagbladet. Neste uke er Wyclef tilbake med sitt fjerde album, "The Preacher's son", uka deretter kommer en "greatest hits"-samling.