Nora Mørk-bildene

Jeg vil ha naken­bildene mine i fred

Det er rett og slett ikke din business.

PRIVAT: Nettvett er viktig. Men det er ikke alt.

Det betyr ikke at man plutselig kan avfeie at seksualiteten kommer i forskjellige former, med forskjellige uttrykk, og med forskjellige behov, skriver Sigrid Hvidsten.
PRIVAT: Nettvett er viktig. Men det er ikke alt. Det betyr ikke at man plutselig kan avfeie at seksualiteten kommer i forskjellige former, med forskjellige uttrykk, og med forskjellige behov, skriver Sigrid Hvidsten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Hvorfor sier ingen til Mørk at det er ufattelig dumt å oppbevare sånne bilder på telefonen sin?»

Lørdag hadde jeg kommentaren «Nora Mørk-saken er en moralsk test Norge har strøket med glans» på trykk i Dagbladet.

Etter det har jeg fått en del mail.

Flere av dem har hevdet at Nora Mørk selv er skyld i at bildene fra hennes hackede telefon er spredt. For det første har hun jo tatt bildene og deretter oppbevart dem på mobilen sin. For det andre er det jo hennes egen skyld at alle snakker om dem, det var jo hun som først gikk ut og gjorde alle oppmerksomme på at bildene eksisterte. Dette er Noras egen feil, var det flere som mente, når hun tross alt var så dum.

En kommentarfeltkvinne skrev «Hadde min datter tatt bilder av seg selv og oppbevart på tlf så har hun seg selv å takke hvis de kom på avveie. Alle vet at tlf er yndige tyveriobjekter.»

Gjennomgangstonen var at det er viktig med nettvett. Og det er det. Barn og unge må tidlig læres opp i hvordan de kan beskytte seg selv på nett.

Det er selvsagt viktig. Veldig viktig.

Men det er ikke alt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer