Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil heller dø tidlig av tyfus enn å dø av alderdom

Anne Kat. er lei av dagens krenke-kultur

(Dagbladet): I den nyeste episoden av Dagbladets podcast «Alt du sier er feil, Espen», er det Anne Kat. Hærland som får snakke om hva hun har på hjertet.

De frittalende programlederne Kristopher Schau og Espen Thoresen tar seg til rette i humordronningas hjem. Praten går løst om alt fra seiling i Antarktisk og vennskap til dagens krenke-kultur.

Trives som anonym Anne Kat. forteller at hun er forundret over folk som klarer å få mange gode venner på kort tid i voksen alder. Hun trekker frem kjendisene i Åsne Seierstads 17. mai-fester som eksempel.

- Det er rart at de blir gode venner så fort. Jeg bruker veldig lang tid på å bli kjent med noen, og så liker jeg ikke så veldig mange mennesker, sier hun i podcasten.

Anne Kat. er for tiden aktuell i det nye radioprogrammet «Fritimen» på P1. Hun jobber også mye hjemmefra med sitt neste show.

- Nå har jeg det ganske anonymt og greit, og det trives jeg med, sier komikeren.  

Gratis sprit i Antarktis Podcast-praten beveger seg også innom Berserk-ekspedisjonen med eventyreren Jarle Andhøy, rocker Petter Baarli og Rune «Supern» Olsgaard.

- Vi var en god gjeng som seilte i Antarktisk i to måneder i vinter. Jeg var litt redd på forhånd, men det var aldri noe alternativ å ikke dra. 

På seilturen var det ikke mye annet å gjøre enn å sitte på dekk og se på isfjellene, forteller hun, men en liten bar klarte det lille mannskapet å lokalisere.

- Vi var innom en bar på Antarktis hvor vi fikk servert gratis brennevin. De var veldig spandable, forteller hun.

Lei av krenke-kultur - Jeg vil heller dø tidlig av tyfus enn å dø av alderdom, så krenket som folk blir i dag. Må jeg sitte og se på denne utviklingen i 40 år til?, sier Anne Kat. oppgitt i samtalen med Schau og Thoresen.

Anne-Kat synes at folk blir mer forulempet og fortere sinte nå enn hva de ble før.

- Folk leser overskriften, så hiver de seg over kommentarfeltet før de har giddet å sjekke hva som står i artikkelen, sier hun i podcasten. 

Hun legger til at hun håper denne trenden snur og at en motreaksjon ikke bør være langt unna.

I tidligere podkaster i serien «Alt du sier er feil, Espen» besøker de to Truls SvendsenChrister FalckLinn SkåberEgil HegerbergJan SælidØyafestivalen ogJohan Golden. (Trykk på navnene, og du får høre de tidligere podkastene.)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media