- Jeg vil holde på med noe viktig

Neste gang Petter Nome er på NRK, er det som talsmann for Flyktningerådet. I går fikk han jobben som kommunikasjonssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er ikke noen desperat flukt etter turbulensen i NRK, men noe jeg har tenkt på lenge. Jeg har i flere år hatt lyst på en jobb der jeg mer aktivt kan leve ut mitt engasjement. Jeg ønsker å holde på med noe viktig.

I går informerte generalsekretær Raymond Johansen sine medarbeidere om at Nome blir deres nye kollega. Både Johansen og Nome har fortid i SV.

Premissleverandør

- Med sine erfaringer vil Nome bli en ressurs for Flyktningerådet, ikke minst i det offentlige ordskiftet som premissleverandør for debatten, sier Johansen.

Nome får ansvar for en ny avdeling i Flyktningerådet som både skal drive informasjon utad og samle inn penger til organisasjonens arbeid.

- Vi trenger penger til vårt arbeid for flyktninger og internt fordrevne, og håper på stor effekt av å samle informasjons- og markedsarbeidet vårt i en avdeling, sier Johansen.

Løst fra kontrakt

Petter Nome hadde nettopp inngått en ny treårskontrakt med NRK og skulle etter planen lede en ny serie med «Sommeråpent». Så kom USAs krigstrussel mot Irak, og Nome gikk aktivt inn i kampen mot krigen. Da 60000 mennesker demonstrerte mot krig i Oslo, ledet Nome massene fra Youngstorgets balustrade. Det ble for mye for NRK-ledelsen, som «fritok» Nome fra jobben i «Sommeråpent».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer