DEBATT

Debatt: KRLE-faget

Jeg vil ikke at mine barn skal lære om alle andre religioner enn sin egen

For meg er det viktig at mine etterkommere tar vare på de kristne verdiene vi har og viderefører dem til neste generasjon.

FORSVARER KRLE: Charlotte Rode (FpU)  mener det er absurd  at Arbeiderpartiet vil fjerne K-en i KRLE.
FORSVARER KRLE: Charlotte Rode (FpU)  mener det er absurd  at Arbeiderpartiet vil fjerne K-en i KRLE. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hva er vel Norge uten sine kristne verdier? Smak litt på den setningen. Kristne verdier. Det at Arbeiderpartiet vil fjerne K-en i KRLE, er for meg helt absurd. Men de tenker kanskje at det er mest logisk for dem, siden Arbeiderpartiet har mange velgere med utenlandsk bakgrunn.

Som AUF-leder Mani Hussaini selv sa i et intervju: «Om AP ønsker å fremme mangfold og toleranse, må K-en ut.» Forandringer fryder, men å ta bort kristendom i et fag, noe som har levd og vært i Norge i all sin tid, er bare trist.

Jeg vil ikke at mine barn skal lære om alle andre religioner enn sin egen, jeg vil at mine barn skal konfirmere seg, gifte seg i kirken og ha juleforestillinger om Josef og Maria og deres lille frelser. For meg er det viktig at mine etterkommere tar vare på de kristne verdiene vi har og viderefører dem til neste generasjon, slik at kristendommen aldri dør ut. Jeg syns vi burde legge mer trykk på kristendom i KRLE-faget enn islam, for vi bor tross alt i Norge!

Frp mener at kristendom og kristen kulturarv skal ha en sentral plass både i KRLE-faget og i formålsparagrafen. Det skal ikke være den minste tvil om at skoleeier skal ha frihet til å trekke våre kristne verdier og kulturarv inn i skolehverdagen, og at det også skal være lov til å ha skolegudstjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer