Thorvald Stoltenberg om Nini:

- Jeg vil ikke at sorgen skal gå over. Jeg vil ha den med meg resten av mitt liv

Thorvald Stoltenberg ville ikke at datteren skulle bli husket som en «riksnarkoman». Derfor ba han Lars Lillo-Stenberg skrive bok om henne.

SAVNER HENNE: Thorvald Stoltenberg tenker på datteren Nini hver dag. Han får støtte av kjæresten og regissør Anja Breien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SAVNER HENNE: Thorvald Stoltenberg tenker på datteren Nini hver dag. Han får støtte av kjæresten og regissør Anja Breien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er klart at du føler sorg...

Thorvald Stoltenberg har lent seg framover i den svarte skinnstolen på forlaget Gyldendals møterom. Ved siden av ham sitter artist Lars Lillo-Stenberg. I dag kommer boka «Nini», som Lillo-Stenberg har skrevet om sin ungdomsvenn Nini Stoltenberg.

Og far Thorvald Stoltenberg forteller om hvordan han har opplevd de fire åra etter at datteren døde. Sorgen.

- Jeg har fått mye trøst av folk som sier at det går over. Men jeg vil ikke at sorgen skal gå over. Jeg vil ha den med meg resten av mitt liv, sier Stoltenberg.

- Jeg tenker på henne hver dag, og jeg har lyst til det. Jeg er ikke redd sorgen. Men jeg merket at etter at hun var død, var det en redsel som forsvant. Uhyggen for at det kunne skje henne noe, sier Thorvald Stoltenberg.

- Full av latter

Før snakket han med datteren Nini i telefonen hver dag. Nå tenker han på henne hver dag.

- Hun var så levende. Noe av det mest levende menneske jeg har kjent. Full av latter. Du kunne ikke tenke deg at hun skulle dø, sier Stoltenberg.

Han sier at det er fint, men tungt, at boka kommer. Det er ei bok han ba Lars Lillo-Stenberg om å skrive. Musikeren var venner med Nini Stoltenberg fra de gikk sammen på Steinerskolen på Hovseter i Oslo, på slutten av 70-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer