«Jeg vil ikke gå inn ennå. Jeg vil være fyren som har vært på konsert med ei jente med rød kjole litt til»

Traileren til filmen basert på boka «Et helt halvt år» vitner om at en real tåreperse er på vei.

(Dagbladet): Boka «Et helt halvt år» av den britiske forfatteren Jojo Moyes har solgt i mer enn ti millioner eksemplarer på verdensbasis. Den har toppet den bestselgerlister verden over og det var den mest leste boka i Norge i 2014.
Nå kommer filmen som er basert på boka. Manuset har Moyes skrevet selv og filmen har fått samme engelske tittel som boken, «Me Before You».

Filmen skulle hatt premiere i august i fjor, men er blitt utsatt til 3. juni. Inntil videre må fansen smøre seg med tålmodighet og ta til takke med traileren til filmen, som nylig ble sluppet (se video øverst i saken).

«Game of Thrones»-stjerne Skuespiller Emilia Clarke, best kjent fra «Game of Thrones» spiller hovedrollen som Louisa Clark. «Hunger Games»-stjerna Sam Claflin har fått rollen som Willian Traynor i filmen, som er regissert av Thea Sharrock.

«Et helt halvt år», som ble Moyes store gjennombrudd, handler om den unge jenta Lou Clarke. I mangel på alternativer begynner hun å jobbe som assistent for Will Traynor, en tidligere suksessrik forretningsmann som har blitt lam i en motorsykkelulykke og mistet viljen til å leve. Boka tar opp temaer som selvmord og aktiv dødshjelp.

- Jeg tror folk liker den fordi den stiller spørsmålet «hva ville du gjort?», samtidig som den er lett å lese, har Moyes tidligere fortalt Dagbladet.

Gråt da hun skrev Og det er ikke bare leserne som har snufset seg gjennom boka.

- Jeg gråt mye da jeg skrev den, men jeg lo også en del. Ingen av bøkene mine har vært så lette å skrive som denne - jeg visste så godt hvordan det skulle gå, sa hun.

Moyes fortalte at hun ser på seg selv mer som en historieforteller enn en litterær forfatter.

- Jeg liker å få folk til å le og gråte. Men hvis jeg har et mål med bøkene mine, må det være å vise folk at de ikke skal dømme for raskt. Jeg beskriver ofte situasjoner der det er lett å tenke at folk gjør feil. Men dersom du ser litt nøyere etter og setter deg inn i hvorfor de gjør som de gjør, så blir det vanskeligere å dømme.

Moyes har totalt gitt ut tolv bøker. «Et helt halvt år» er uten tvil den mest populære av dem.