HEVDET HAN VAR TATT AV GAZA: Fredrik Græsvik meldte i dag tidlig at han var tatt av TV2s Gaza-dekning. Meldingene er siden blitt slettet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HEVDET HAN VAR TATT AV GAZA: Fredrik Græsvik meldte i dag tidlig at han var tatt av TV2s Gaza-dekning. Meldingene er siden blitt slettet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg vil ikke rapportere fra Midtøsten. Med mindre jeg faktisk er der. Dette er en regel som blir artig

Fredrik Græsvik skriver på Twitter at han er tatt av TV 2s Gaza-deking på grunn av «feil fokus».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet) Journalist Fredrik Græsvik får ikke lenger dekke Gaza-konflikten for TV 2, skrev journalisten selv på Twitter i dag. Han ber de som følger ham fordi han er TV2-korrespondent om å avfølge ham.

- Det handlet mest om å frata TV 2 ansvar for det jeg skriver, skriver Græsvik på nettstedet.

- Vil ikke rapportere fra Midtøsten. Med mindre jeg faktisk er der. Dette er en regel som blir artig, skriver han og forklarer at han er tatt av saken på grunn av «feil fokus».

Benekter at han er fjernet Fredrik Græsvik sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere noen ting i tilknytning til saken.

- Men stemmer det at du er tatt av TV 2s dekning av Gaza?

- Det må du spørre TV 2 om, sier han.

TV2s nyhetssjef i Bergen, Arne Rovick, avviser overfor Dagbladet at Græsvik er tatt av Gaza-dekninga. Han sier Græsviks ferieavvikling er årsaken til at kanalen nå har sendt Pål T. Jørgensen til Midtøsten istedet.

Kranglet med Israel-forening Fredrik Græsvik har jobbet i TV 2s utenriksavdeling siden 1994. I årene 1998 til 2002 var han utenrikssjef i kanalen. Han har hatt et særskilt ansvar for Midtøstendekningen og var blant annet en av tre norske journalister i Bagdad da USA angrep Irak i 2003.

Tidligere i sommer havnet han i en opphetet konflikt med foreningen Med Israel for fred (MIFF).

Græsvik mente at MIFF drev en hetskampanje mot journalister som dekket Gaza. Han tok til orde for at MIFF ikke burde slippe til i det offentlige rom for å komme med beskyldninger mot ham og andre journalister. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer