- Jeg vil ikke være Sissel

Christine Gulbrandsen vil fortelle om seg selv.

(Dagbladet.no): Christine Gulbrandsen (21) ble for alvor kjent i Norge i fjor, da hun ble Norges bidrag i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix.

Denne uka er hun ute med sitt tredje album, et album hun mener er mer modent enn de to platene hun har gitt ut tidligere:

- Jeg har blitt eldre og fått en større forståelse og bedre kunnskap om hvordan ting fungerer, både teknisk, og lydmessig, sier Christine, og understreker at hun har vært med å produsere plata.

Lørdag arrangeres den norske finalen i årets Grand Prix i Oslo Spektrum. Da er Christine tilstede, men bare som pauseunderholdning. Hun kan se tilbake på et år med mye oppmerksomhet siden fjorårets finale i Athen:

- For meg har det vært en positiv greie. Jeg lærte utrolig mye, det er ikke bare-bare å stå på en scene og synge for 120 millioner.

Dette er det første albumet hvor hun har enkelte låter på norsk.

- Jeg liker å utforske nye ting. Dessuten har jeg opplevd når jeg har gjort ting på norsk tidligere at jeg får en bedre kontakt med publikum, de følger bedre med. Engelsk er jo noe alle holder på med, og tidligere tror jeg det var noe jeg kunne gjemme meg bak, sier Christine til Dagbladet.no.

Flere av låtene har innslag av folkemusikk i likhet med Grand Prix-låta «Alvedansen», men hun er opptatt av at musikken hennes har lånt fra flere sjangrer:

PLATEAKTUELL: Christine Gulbrandsen. Foto: ØYSTEIN KLAGEGG
PLATEAKTUELL: Christine Gulbrandsen. Foto: ØYSTEIN KLAGEGG Vis mer

- Jeg kaller det ikke folkemusikk, men jeg er inspirert av folkemusikk, i tillegg til mange andre musikksjangrer, som foreksempel pop, og det er også en låt med innslag av elektronika, sier Christine til Dagbladet.no.

Med dette albumet ønsker hun å vise frem mer av seg selv:

- Noen av låtene er litt humoristiske, og jeg har lyst til å vise publikum en mer leken side av meg. «Langt bortenfor» er en personlig tekst som handler om å vise hvem man er. Når jeg ikke er på scenen er jeg en sjenert person, og ikke den som skriker høyest. Den låta er et forsøk på å la folk bli kjent med meg, jeg ønsker å fortelle folk litt om meg selv.

- Hvorfor skulle publikum ville vite mer om deg?

- Jeg har jo valgt dette yrket, men det å være sjenert og artist er en litt rar kombinasjon. Men hvis folk skal like musikken min, må de få vite litt om hvem jeg er, sier Christine til Dagbladet.no.

Flere anmeldere har trukket frem Sissel Kyrkjebø i omtalen av Christines nye album. Det setter hun pris på, men med blandede følelser:

- Det er en kjempekompliment. Vi er begge fra Bergen, og begge er sopraner. Men der stopper likhetene. Jeg vil ikke være Sissel, jeg vil være Christine.