Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil prøve noe nytt

LOS ANGELES (Dagbladet): Lene Nystrøm (26) er klar for en avveksling fra Aqua. Etter nedturen med gruppas siste album, «Aquarius», er hun nå klar for å synge i et rockeband.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil arbeide med noen andre enn Aqua. Jeg har lyst til å gjøre noe med kontrast til Aqua, og det må være rock. Kanskje med noen av de gamle artistene og bandene som Joan Jett, Cyndi Lauper og Scorpions. Noen med troverdighet, men som ikke lenger er på topp, hvis du skjønner, sier Lene Nystrøm til Dagbladet.

Samtidig understreker hun at det er Aqua som er hovedprioritet, og at hun bare har lyst til å gjøre noe annet for en periode.

Fisker etter folk

- Mener du dette seriøst?

- Ja. Vi i Aqua gir hverandre rom for den slags prosjekter, og jeg har snakket med plateselskapet om det. Derfor er jeg nå ute og fisker etter aktuelle samarbeidspartnere, fortsetter hun på telefon fra Italia, like før hun skal være med i et nytt tv-show.

Med videoen til sistnevnte låt er Aqua-humoren og -ironien tilbake, men ambisjonen om å selge like mange plater som av eventyrdebuten «Aquarium», er gravlagt.

- Jeg tror det bare er i Skandinavia at 3,5 millioner solgte plater ikke er godt nok, kommenterer Lene Nystrøm.

Turné i januar

- Men etter 15 millioner solgte av «Aquarium» var jo forventningene i himmelen, ikke minst hos plateselskapet ditt, Universal Music?

- Jo, det er klart. Men hvis dette hadde vært vår første plate, så hadde vi blitt skrytt opp i skyene. Vi er superstjerner over hele verden. Det er bare i Norge og Danmark folk ikke er fornøyde, sier hun bestemt.

Nå ser Aqua-Lene framover mot mer promotionjobbing, turnéstart i januar og ny plate, som tidligst kan ventes neste høst. For Aqua har lært av den lange pausen fra tenåringsmarkedet:

- Vi venter selvsagt ikke i to år til neste plate.

Savner Norge

- Espen Lind sa til Dagbladet nylig at promo-livet er et robotliv, et liv der det er umulig å ha et annet liv. Er du enig?

- Det kommer an på. Hvis du har lyst til å være en robot og si det samme om og om igjen, så blir det et robotliv. Men vi den fordelen at vi er et band, og at vi dermed kan dra veksler på hverandre. Vi forsøker å ha det moro sammen, sier Nystrøm, som siden debuten har gitt rundt 5700 intervjuer.

- Det er ikke intervjuene som er slitsomme. Det er reisingen og ventingen som tar på, sier hun.

Livet konstant på farten har også ført henne nærmere sine røtter.

- Jeg innrømmer det: Jeg savner Norge nå. Jeg har sett hele verden og har sett hvilket bra land vi lever i. Jeg savner den norske tryggheten, og derfor vet jeg sterkere enn noen gang at jeg kommer til å flytte hjem igjen.

<B>ÅPNER HITAWARDS: Lene Nystrøm og resten av Aqua åpner hitAwards-showet. - Jeg gleder meg ordentlig, og synes det er veldig moro at Norge har fått til et slikt show. Det bidrar til at utlandet ser at det skjer noe i pop-Norge, sier Nystrøm.