- Jeg vil spille Harry Hole

Liam Neeson elsker Jo Nesbø.

JO NESBØ-FAN: Liam Neeson er veldig fascinert av skandinavisk krimlitteratur, og skulle gjerne slått kloa i Harry Hole-rollen. Foto: NTB Scanpix
JO NESBØ-FAN: Liam Neeson er veldig fascinert av skandinavisk krimlitteratur, og skulle gjerne slått kloa i Harry Hole-rollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Los Angeles (Dagbladet): For noen år tilbake ble det kjent at Universal planlegger en filmatisering av Jo Nesbø-romanen «Snømannen», og i utgangspunktet var det Scorsese som skulle regissere filmen.

Han ble erstattet av den svenske «Tinker Tailor Soldier Spy»-regissøren Thomas Alfredson før sommeren, men ennå er det ingen som vet hvem som skal spille Harry Hole-karakteren. Debatten om hvem som hadde vært den beste kandidaten har rast både i media og på nettet, og nå kaster altså Liam Neeson seg inn i kampen.  

- Jeg hadde elsket å få spille Harry Hole, forteller han til Dagbladet, da vi treffer skuespilleren i Los Angeles.

- Stor fan av Nesbø - Jeg er veldig fascinert av skandinavisk krimlitteratur, og er stor fan både av Jo Nesbø og Henning Mankell og hans karakter Wallander. Jeg ser på den svenske TV-serien, og jeg synes den er helt fenomenalt bra, forteller han med sin lavmælte stemme.

Neeson er høflig, men har et fandenivoldsk glimt i øyet og spøker seg igjennom store deler av intervjuet. Det finnes ikke noe Hollywood-snobberi der i gården.     

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer