DEBATT

Debatt: Psykisk helse

Jeg vil takke Innafor-redaksjonen

NRK-dokumentaren om nettverket av unge jenter på Instagram som deler bilder av selvskading og selvmordsforsøk, reiser debatten om hvordan vi kan forebygge at dette skjer. Da må vi tørre å snakke om livet og døden, om hva det vil si å være menneske.

INGEN Å MISTE: Med kunnskapen fra NRKs dokumentarserie Innafor om selvmord, erkjenner jeg som helsepolitiker at det forebyggende arbeidet må styrkes enda mer. Unge mennesker kan få lære mer om hvordan de kan tåle og takle livet, slik at døden ikke blir en ønsket utvei, skriver kronikkforfatteren. Foto: NRK
INGEN Å MISTE: Med kunnskapen fra NRKs dokumentarserie Innafor om selvmord, erkjenner jeg som helsepolitiker at det forebyggende arbeidet må styrkes enda mer. Unge mennesker kan få lære mer om hvordan de kan tåle og takle livet, slik at døden ikke blir en ønsket utvei, skriver kronikkforfatteren. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg kjente ikke Andrine. Men jeg kjenner igjen det menneskelige behovet for å søke sammen med andre i samme situasjon, som kan forstå meg. Der jeg kan finne en plass i et fellesskap, få en rolle og en betydning. Der andre vet hvem jeg er og forventer noe av meg.

Jeg kjenner igjen behovet for bekreftelse og tilhørighet. Savnet etter en nær relasjon til et annet menneske som kan se, høre og forstå meg. For i møte med andre formes mitt bilde av meg selv, min selvoppfatning. «Ubuntu. I am because of you».

Jeg kjenner på sorg over tapet av flere unge jenter etter å ha sett dokumentaren. Tankene mine går til alle som er berørt av selvmord i nåtid eller fortid. Filmen gir meg også kraft til å gå løs på et viktig samfunnsoppdrag. Som trenger forsterkninger.

Jeg vil takke Innafor-redaksjonen i NRK som har gått inn i dette. For med denne kunnskapen erkjenner jeg som helsepolitiker at det forebyggende arbeidet må styrkes enda mer. Slik at unge mennesker kan få lære mer om hvordan de kan tåle og takle livet, slik at døden ikke blir en ønsket utvei.

For vi har ingen å miste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer