- Jeg ville aldri blitt Wallanders venn

Men Henning Mankell holder døra på gløtt for å skrive om datteren.

STOLT SVENSKE: Henning Mankell med sin nyervervede, forgylte Smith & Wesson-seksløper. Han velger å ikke holde den på noen måte som kunne indikere at han hadde tenkt å bruke den. Den er for øvrig plombert, i likhet med alle de andre gylne revolverne som er delt ut siden Riverton-klubben ble startet for 40 år siden. Foto: Thomas Rasmus Skaug
STOLT SVENSKE: Henning Mankell med sin nyervervede, forgylte Smith & Wesson-seksløper. Han velger å ikke holde den på noen måte som kunne indikere at han hadde tenkt å bruke den. Den er for øvrig plombert, i likhet med alle de andre gylne revolverne som er delt ut siden Riverton-klubben ble startet for 40 år siden. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Henning Mankell (63) har fått den norske Rivertonklubbens internasjonale ærespris. Han har mye å takke Kurt Wallander for, men er ikke spesielt begeistret for ham.

- Vi er altfor forskjellige. Det eneste vi har felles er alderen, sansen for italiensk opera og en vilje til å jobbe hardt. Vi kunne kanskje tatt en kopp kaffe sammen, men vi ville ikke hatt mye å snakke om. - Liker du ham?

- Ikke ubetinget. Han oppfører seg dårlig mot kvinner. I det hele tatt behandler han både sine private omgivelser og seg selv på en kritikkverdig måte. Han spiser usunt og drikker for mye. - Hvem er den beste Wallander på film?

- Det spennende er at Rolf Lassgård, Krister Henriksson og Kenneth Branagh eksponerer forskjellige sider. Selv om jeg har full kontroll med alle manus, lærer jeg stadig noe nytt. I neste uke skal jeg til England og se de tre nye episodene til BBC. Det spennende er at de har gjort landskapet rundt ham mindre lokalt og mer tidløst. Historiene er blitt skjebnedramaer, i slekt med de greske tragediene. - Visste du at du skulle få en revolver av den norske Riverton-klubben?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer