Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ville ha penger, klokker og klær. Det gikk greit i noen år

Norsk hiphop-artist havnet i narkotrøbbel.

FØRSTE GJENSYN PÅ FLERE ÅR: Da Krister Larsen (i midten) i gruppa Herreløse slapp ut av fengsel i 2003, ventet makkerne hans, Anders Nilsen (t.v) og Atle Flottrop (t.h) på ham, slik Benny og Kjell gjorde på Egon Olsen i Olsenbanden. Her er de foran Oslo kretsfengsel for første gang etter at Krister Larsen slapp ut av fengselet. Foto: Hanna Blisten / Dagbladet
FØRSTE GJENSYN PÅ FLERE ÅR: Da Krister Larsen (i midten) i gruppa Herreløse slapp ut av fengsel i 2003, ventet makkerne hans, Anders Nilsen (t.v) og Atle Flottrop (t.h) på ham, slik Benny og Kjell gjorde på Egon Olsen i Olsenbanden. Her er de foran Oslo kretsfengsel for første gang etter at Krister Larsen slapp ut av fengselet. Foto: Hanna Blisten / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg var virkelig i dopmiljøet, sier Krister Larsen, eller Mister K, som han er bedre kjent som i den norske hiphopgruppa Herreløse.

31-åringens kompis fra ungdomsskolen, og nåværende musikkmedarbeider, Anders Nilsen, skyter inn:

- Vi var alle i dopmiljøet.

Sammen med tredjemannen Atle Flottrop skapte de ikke bare en ungdomsstid fylt med bøllestreker som gradvis utviklet seg til kriminalitet, men også musikk.

Platedebut 10. februar kom de ut med debutplata «Kall det hva du vil», som allerede har toppet Platekompaniets liste over fysisk salg, og ligger høyt oppe på Itunes-lista.

- Det er en slags selvbiografisk reise i tid for oss. Vi hadde et utgangspunkt i å lage mange forskjellige låter, for vi ville ikke ha like uttrykk eller emner i noen av dem, sier Flottrop om plata, som musikalsk sett er inspirert av en rekke sjangre; country, funk, rock, blues, reggae og elektronika.  

VIL IKKE TILBAKE: Rett etter at Krister Larsen ble sluppet ut fra Oslo kretsfengsel, var han redd for at han skulle ende opp der igjen. Foto: Hanna Blisten / Dagbladet
VIL IKKE TILBAKE: Rett etter at Krister Larsen ble sluppet ut fra Oslo kretsfengsel, var han redd for at han skulle ende opp der igjen. Foto: Hanna Blisten / Dagbladet Vis mer

Hver låt inneholder et emne som gruppa selv har fått kjennskap til opp gjennom de siste ti åra - noe singelen «Narkotika» viser tydelig, da den skildrer gruppas subjektive meninger rundt virkningen av cannabis, kokain og ecstacy.

Fengslet Å gjøre det førstnevnte stoffet om til en lettvinn pengekilde kostet Krister Larsen to måneder av sosiallivet hans.

Det som startet som en høydare på slutten av 90-tallet, ble mer stress jo dypere han kom inn i dopmiljøet. Det hele endte med politibesøk på døra i 2002.

- Jeg ville ha penger, klokker og klær. Det gikk greit i noen år, helt til politispanere kom med bikkjer som gikk løs på min og naboenes kåker, etterfulgt av kommandobiler, forteller rapperen.

Rettssaken fant sted et drøyt år senere. I mellomtida hadde Larsen fått mer orden på livet sitt; skaffet seg fast jobb og kjøpt leilighet.

Da han møtte opp i rettssaken, hadde han dermed flere bevis på at han hadde fått livet sitt på rett kjøl.

KONTROVERSIELL PROMO: I forkant av Herreløses singel, «Narkotika», vakte promoteringsstrategien deres oppmerksomhet i sosiale medier. Her er plakaten som ble klistret opp rundt om i Oslo. Foto: Aleksander Vangsøy
KONTROVERSIELL PROMO: I forkant av Herreløses singel, «Narkotika», vakte promoteringsstrategien deres oppmerksomhet i sosiale medier. Her er plakaten som ble klistret opp rundt om i Oslo. Foto: Aleksander Vangsøy Vis mer

Det som kunne blitt to år i fengsel, endte derfor heller med to måneder.

I et annet miljø Larsen ser tilbake på tida i fengselet som dønn kjedelig, men også lærerik.

- Du så på tv 22 timer i døgnet, og prøvde å ta litt pushups. Jeg var nesten bare inne på cella. Likevel fikk jeg møte mennesker som jeg aldri ville ha møtt utenom denne erfaringen som jeg faktisk aldri ville vært foruten, forteller han, og beskriver fengselet som «en helt annen verden».

For den tidligere narkodømte var de to månedene verd hvert minutt.

- En hver erfaring er en god erfaring. Det har gjort at jeg har tatt med meg noe videre som jeg kan bruke til mye forskjellig. Nå setter jeg mer pris på alt i livet. Dessuten fikk jeg mye tid til å tenke og skrive, forteller den tidligere fengselsinsatte, som innrømmer at det første han gjorde da han slapp ut, var å kaste seg over en kebab - og ikke kjæresten.

Familiefar Likevel resulterte kjæresteforholdet, som han innledet rett før han ble satt inn, men som nå er over, i en datter på seks og en sønn på tre år.

- Livet smiler. Jeg har endelig fått gitt ut skive, og lever lykkelig, avslutter Larsen, som aldri skal bevege seg innenfor det kriminelle miljøet igjen.

LISTEVINNER: Debutplata «Kall det hva du vil» ble lansert 10. februar, men har allerede rukket å klatre opp til førsteplass på Platekomaniets liste over fysisk salg. På Itunes ligger den på andre plass. Foto: Niklas Bronx
LISTEVINNER: Debutplata «Kall det hva du vil» ble lansert 10. februar, men har allerede rukket å klatre opp til førsteplass på Platekomaniets liste over fysisk salg. På Itunes ligger den på andre plass. Foto: Niklas Bronx Vis mer

- Etter at jeg slapp ut var jeg veldig bevisst på å ikke gjøre noe ulovlig. Skjedde det noe ulovlig i et rom jeg var i, forlot jeg det. Jeg fikk noia for at det skulle skje igjen. Nå er jeg i musikkmiljøet. Jeg har familien min, og ser og snakker med disse hver dag, sier han og ser på makkerne sine.

Lørdag 22. februar presenterer de debutalbumet sitt live på John Dee.

ETTERLENGTET PLATE: Herreløse kommer ut med debutplata «Kall det hva du vil» etter flere år med venting. Nå vil Anders Nilsen (t.v), Krister Larsen (midten) og Atle Flottrop (t.h) takke en tålmodig fanskare. Foto: Hanna Blisten / Dagbladet
ETTERLENGTET PLATE: Herreløse kommer ut med debutplata «Kall det hva du vil» etter flere år med venting. Nå vil Anders Nilsen (t.v), Krister Larsen (midten) og Atle Flottrop (t.h) takke en tålmodig fanskare. Foto: Hanna Blisten / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart